30. června 2013

Eintopf špagety

Máte chuť na dobré těstoviny, ale jste líní připravovat omáčku? Pokud nemusíte polotovary (i když taková veganská Alnatura boloňská omáčka...hmm) a lenost nelze přemoct, je tu jednoduché a efektivní řešení. Uvařte těstoviny i omáčku dohromady v jednom hrnci! Opravdu to funguje. Žádné zázraky od tohoto jídla nečekejte, jednoduchou, rychlou a chutnou večeři však určitě ano. Recept pro 4 osoby.


Ingredience:
cca 350 gr těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř a sůl 
opečený dýňová a slunečnicová semínka k podávání


Postup:
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete (vím např. o lidech, kteří každé těstoviny musí zkazit hromadou lahůdkového droždí, tsss...). 


Klasická rajčatová omáčka se vám zdá příliš nudná? Nevadí, co zkusit stejnou metodou třeba těstoviny s mrkví, celerem, tymiánem, žampiony a čočkou (uvařenou či konzervovanou)? brokolicí a cizrnou? bílou čokoládou a zelím? kdotodočetlažsemjeprase! možnosti jsou nekonečné :)

12 komentářů:

  1. hodně dobrý nápad! Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dočetla jsem až k zelí a čokoládě a jsem prase :-) jinak díky za eintopf, určitě zkusím. Katka

    OdpovědětVymazat
  3. tybrďo, to vypadá bezvadně a chutně!někdy to musím vyzkoušet..zvlášť, když jsem takový šúagetář :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jój zabaliť a poslať prosím! Vyzerá to naozaj skvele, a kedže sa tieto prázdniny hrám na opatrovateľku už naozaj neviem čo mám deťom variť ( teda ja by som vedela, ale treba brať ohľad nato, že sú to deti, a moji šalátiky ich až tak neberú) toto je skvelá inšpirácia, vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  5. Panzani, stopa vajec.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonym: stopy (tj. vyrobeno v závodě, který do jiných výrobků zpracovává vejce) obvykle neřeším

    OdpovědětVymazat
  7. To je výborný nápad, rozhodně brzy vyzkouším! Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je výborný nápad, rozhodně ho brzy vyzkouším! Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  9. úžasná jsi se vším tím jídlem ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Ano! Výborně, tohle je nápad, který se mi opravdu hodí, jsem neskutečný lenoch a takřka fyzicky mě bolí, když musím umazat třeba jen o jeden kousek nádobí více, než je nutné, takže skoro všechno, co obvykle vařím, je nějaký eintopf, a teď můžu mít i eintopf špagety :).

    OdpovědětVymazat