1. března 2014

Čokoládovo-Pomerančová Ovesná Kaše s Ořechy

Jednoduchá rychlovka k snídani - čokoládovo-pomerančová ovesná kaše s kořením, jogurtem a ořechy.
Na 1 porci:

Ingredience:
1 větší (bio) pomeranč
35 g ovesných či jiných oblíbených vloček
1 lžíce kvalitního kakaa 
Něco sladkého dle chuti (např. lžíce javorového/agáve sirupu, kokosového cukru či trochu stévie)
oblíbené rostlinné či ořechové mléko
oblíbené koření (např. kardamom, skořice, perníkové)
malá hrst lískových ořechů či pistácií
vegan bílý jogurt (domácí nebo Provamel, Alpro či Sojadee)
čerstvá máta


Postup:
Do rendlíčku ostrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vločky, kakao a koření. Pomeranč rozřízněte, z půlky vymačkejte štávu a dužinu, přelijte do 250 ml hrníčku a dolijte mlékem. Touto směsí
zalijte vločky, přidejte javorový sirup a na menší kousky nakrájený zbytek pomeranče (pár kousků si nechte na ozdobu). Přiveďte směs k varu. Vařte na mírném plameni do zhoustnutí, cca 5 minut. Ořechy na hrubo nasekejte, lískové můžete krátce opražit. Kaši dejte do mističky, přidejte trochu jogurtu, ozdobte čerstvým pomerančem, ořechy a mátou (zalijte trochou javorového sirupu) a ihned podávejte.
Pro větší dekadenci můžete přidat kvalitní najemno nasekanou hořkou čokoládu, kakaové boby, kokosové mléko, pomerančový olej apod.

2 komentáře: