4 - 6 porci
Ingredience:
asi 1,3 kg brambor
1/3 hrnku olivoveho oleje
6 strouzku cesneku
1/2 hrnku citronove stavy
1 hrnek zeleninoveho vyvaru
2 lzicky suseneho oregana
1 lzicka rajcatoveho protlaku (nebo nejake omacky) vynechala jsem
cerstve namlety cerny pepr
cerstve nasekana pazitka nebo susene oregano
sul
Postup:
Troubu predehrejte na 190°C. Brambory oloupejte a nakrajejte na mensi mesicky. V zapekaci mise (nebo v pekaci) smichejte olivovy olej, rozmackany cesnek, citronovou stavu, zeleninovy bujon, oregano, sul a rajcatovy protlak. Pridejte brambory, posypte cerstve namletym peprem a rukama poradne promichejte, aby se smes dostala na vsechny brambory. Misu prikryjte vikem nebo potahnete alobalem a pecte 30 - 35 minut. Behem peceni brambory nekolikrat odkryjte a promichejte je. Po poslednim promichani odkryjte a nechte pect jeste dalsich 15 - 20 minut, dokud se vetsina omacky nevypari a brambory nezacnou hnednout (a dokud nejsou mekke, ja musela pect o dost dele, nez bylo uvedeno). Pred podavanim posypte oreganem a pazitkou.
Troubu predehrejte na 190°C. Brambory oloupejte a nakrajejte na mensi mesicky. V zapekaci mise (nebo v pekaci) smichejte olivovy olej, rozmackany cesnek, citronovou stavu, zeleninovy bujon, oregano, sul a rajcatovy protlak. Pridejte brambory, posypte cerstve namletym peprem a rukama poradne promichejte, aby se smes dostala na vsechny brambory. Misu prikryjte vikem nebo potahnete alobalem a pecte 30 - 35 minut. Behem peceni brambory nekolikrat odkryjte a promichejte je. Po poslednim promichani odkryjte a nechte pect jeste dalsich 15 - 20 minut, dokud se vetsina omacky nevypari a brambory nezacnou hnednout (a dokud nejsou mekke, ja musela pect o dost dele, nez bylo uvedeno). Pred podavanim posypte oreganem a pazitkou.
Italske ToFu z Vegan with a Vengeance:
4 porce
Ingredience:
450 gr tofu natural, vysusene a "vylisovane"
2 lzice olivoveho oleje
2 lzice balsamikoveho octa
2 lzice sojovky nebo Bragg Liquid Aminos
2 lzice cerstve citronove stavy
2 rozmackane strouzky cesneku
asi pul lzicky susene bazalky, pul lzicky majoranky a pul tymianu
Postup:
Tofu osuste, zabalte do uterky, zatizte necim tezkym (treba hrncem nebo konzervama) a nechte asi pul hodiny lisovat, potom ho obratte, zabalte do suche uterky a nechte lisovat dalsi pulhodinu.Tofu nakrajejte dle libosti, smichejte vsechny ingredience na marinadu a nechte marinovat asi hodinu (v pulce tofu obratte). Troubu predehrejte na 200°C, tofu rozlozte na plech a pecte 20 minut. Obratte a pecte dalsich 10 minut. Muzete take grilovat! (asi 5 minut, obratit a dalsi 2 minuty).
Pin It Now!
1 komentář:
ham ham
Okomentovat