24. dubna 2008

MakadamioZazvorovoKokosovoMrkvovy Dort :)

Tenhle dort z Vegan with a Vengeance je opravdu vynikající, pochvalují si ho snad všichni, kteří ho kdy ochutnali. Sázka na jistotu .). Jako krém můžete použít klasický americký z původního receptu (uveden dole), ale já jednoznačně preferuji tenhle výborný kešu-tvarohový, který se k mrkvovému dortu skvěle hodí (pokud  budete dělat patrový dort a chcete krém tužší, přidejte o maličko více kokosového oleje a krém nechte nejméně 24h dobře ztuhnout v lednici, možné je přidat též 3/4 lžičky práškového agaru).



Ingredience:
2 a 1/3 hrnku polohrube mouky
1 lzice prasku do peciva
1 lzicka sody
3/4 lzicky soli
2 lzicky mlete skorice
1/2 lzicky muskatoveho orisku
1 hrnek ananasoveho dzusu
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku javoroveho sirupu
2 lzicky vanilkoveho extraktu
1 hrnek makadamiovych orechu (nejsou nejlevnejsi, muzete je nahradit vlasskymi orechy)
1/4 hrnku najemno nakrajeneho suseneho zazvoru (treba proslazene platky ze zdravy vyzivy)
1 hrnek suseneho kokosu (nejlepe nastrouhaneho)
2 hrnky nastrouhane mrkve


Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a formu na dort vymazte tukem. Ve vetsi mise promichejte mouku, prasek do peciva, sodu na peceni, sul a koreni. V jine mise smichejte ananasovy dzus, olej, cukr, javorovy sirup a vanilku. Smes suchych prisad postupne primichavejte do misy s tekutymi ingrediencemi, dobre promichejte (nejlepe slehacem). Nakonec primichejte orechy, zazvor, kokos a mrkev. Pecte asi hodinu (nezapomente udelat test spejli), po vyjmuti nechte vychladnout ve forme. Kdyz je dort uplne studeny, muzete ho rozriznout a naplnit a ozdobit kremem.



Kokosovy krem:
1/4 hrnku margarinu (pokojova teplota)
1/4 hrnku kokosoveho mleka
1 lzicka vanilkoveho extraktu
2 hrnky cukru moucka
1 hrnek neslazeneho kokosu
kokos na ozdobu

Margarin utrete do nadychane konzistence ("until fluffy"), pridejte kokosove mleko a vanilku a rozmichejte. Pridejte cukr a nejlepe slehacem slehejte nekolik minut. Vmichejte kokos a dejte nejmene na hodinu do lednice.




Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nikdy jsem netušila, že i veganská jídla můžou být tak dobrá. ba i lepší než normální. Určitě všem doporučuju :)

eva řekl(a)...

Souhlasím, recept je vynikající. Těsto jsem použila do formy na mufiny a uvedené množství vyšlo akorát na 12 kousků s nadýchanou čepicí. Pekla jsem při 180 C 25min.

Anonymní řekl(a)...

Prosím, tyto ingredience jsou jen na 2 půlky nebo na všechny 4? Děkuji

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...