Ingredience:
Testo:
1 hrnek polohrube mouky
1/4 hrnku kakaoveho prasku
3 lzice cerneho kakaoveho prasku (a nebo proste dalsi klasicky Holandsky)
1 lzicka prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
1 hrnek ryzoveho nebo sojoveho mleka
1/4 hrnku oleje
1/2 hrnku javoroveho sirupu
1/4 hrnku cukru
1 lzicka jablecneho octa
1 lzicka vanilkoveho extraktu
Krem (nevim proc, ale je ho strasne moc, takze pokud delate jenom jednu varku, vydelte dvema):
1/4 hrnku margarinu
1/2 hrnku ztuzeneho tuku (nebo dalsi margarin)
3/4 hrnku cukru moucka
1/4 hrnku suseneho sojoveho mleka
2 lzicky vanilkoveho extraktu (pokud nemate nejaky extra kvalitni, ktery se da "jist" samotny, dejte necelou 1 lzicku)
spetka soli
Cokoladova poleva:
1/3 hrnku sojoveho mleka
cca 120 gr (nalamane) horke cokolady
2 lzice javoroveho sirupu
Zdobeni:
2 hrnky cukru moucka
2 lzice suseneho sojoveho mleka
2 lzice vody
Postup:
Cupcakes: Troubu predehrejte na 180°C a formu na muffiny vylozte papirovymi kosicky. V mise smichejte mouku, kakao (to do misy idealne prosijte), prasek do peciva, sodu a sul. Ve velke mise smichejte mleko olej, javorovy sirup, cukr, ocet a vanilku a slehejte slehacem asi 2 minuty. Suche ingredience primichejte do tekutych a jeste chvili slehejte. Pote testem naplnte kosicky asi do 2/3. Pecte 28 minut, nechte vychladnout na rostu. Krem: Slehacem smichejte tuk a margarin, pridejte cukr a susene sojove mleko a slehejte asi 10 minut (tentokrat ne jen until fluffy, ale until VERY fluffy pisou ;). Pridejte vanilkovy extrakt, spetku soli a opet proslehejte. Cokoladova poleva: v rendliku privedte mleko k (mirnemu) varu, pridejte nalamanou cokoladu a javorovy sirup, promichejte, sejmete z varu a michejte dokud se cokolada uplne nerozpusti. Potom, co cupcakes vychladli udelejte do kazdeho koncem varecky (nebo prstem:) diru. Naplnte pytlik nebo nejake cukrarske nacini kremem a vstriknete ho do muffinu (dokud vas tlak nevytlaci, ale zase bacha, aby nepulky). Prebytecny krem setrete, aby byl vrsek muffinu hladky. Potom je namacejte do (trochu vychladle) cokoladove polevy a nechte ztuhnout v lednici. Mezitim si pripravte zdobeni - cukr a sojovy prasek rozmichejte se lzici vody, potom pomalu po troskach pridavejte zbytek vody, dokud nedosahnete pozadovane konzistence (asi jako zubni pasta).
Cupcakes: Troubu predehrejte na 180°C a formu na muffiny vylozte papirovymi kosicky. V mise smichejte mouku, kakao (to do misy idealne prosijte), prasek do peciva, sodu a sul. Ve velke mise smichejte mleko olej, javorovy sirup, cukr, ocet a vanilku a slehejte slehacem asi 2 minuty. Suche ingredience primichejte do tekutych a jeste chvili slehejte. Pote testem naplnte kosicky asi do 2/3. Pecte 28 minut, nechte vychladnout na rostu. Krem: Slehacem smichejte tuk a margarin, pridejte cukr a susene sojove mleko a slehejte asi 10 minut (tentokrat ne jen until fluffy, ale until VERY fluffy pisou ;). Pridejte vanilkovy extrakt, spetku soli a opet proslehejte. Cokoladova poleva: v rendliku privedte mleko k (mirnemu) varu, pridejte nalamanou cokoladu a javorovy sirup, promichejte, sejmete z varu a michejte dokud se cokolada uplne nerozpusti. Potom, co cupcakes vychladli udelejte do kazdeho koncem varecky (nebo prstem:) diru. Naplnte pytlik nebo nejake cukrarske nacini kremem a vstriknete ho do muffinu (dokud vas tlak nevytlaci, ale zase bacha, aby nepulky). Prebytecny krem setrete, aby byl vrsek muffinu hladky. Potom je namacejte do (trochu vychladle) cokoladove polevy a nechte ztuhnout v lednici. Mezitim si pripravte zdobeni - cukr a sojovy prasek rozmichejte se lzici vody, potom pomalu po troskach pridavejte zbytek vody, dokud nedosahnete pozadovane konzistence (asi jako zubni pasta).
Pin It Now!
1 komentář:
moji miláčci..když jsem je tady objevila, hned jsem přiběhla domů a pekla je někdy večer..spolubydlící moc nechápal,že se mi chce po náročném dni ještě skoro v noci něco "variř".díky krému, kterého zbylo mraky (dělala jsem 1/2 dávku) jsem jich upekla hodně a obdarovávala následující den koho jsem potkala a výsledek nadchl všechny..
Okomentovat