Testo:
3/4 hrnku sojoveho mleka
2 lzicky (dala jsem 1 balicek suseneho) drozdi
1 a 1/2 lzicky polohrube mouky
1/2 hrnku celozrnne mouky
1/4 hrnku cukru (klidne mene)
1 lzice prasku do peciva
1 lzicka skorice
1/4 lzicky soli
4 lzice margarinu
Napln:
1 lzicka skorice
1/3 hnedeho cukru (opet klidne min, v puvodni verzi jsou pomerne sladke)
hrozinky dle chuti
Poleva:
1 a 1/2 hrnku cukru moucka
3 lzice sojoveho mleka
Postup:
Troubu predehrejte na 210°C, pekac nebo zapekaci misu vylozte pecicim papirem. Zahrejte mleko a nadrobte do nej drozdi (pokud pouzivate susene drozdi nasledujte instrukce na obalu :). V mise smichejte mouky, cukr, prasek do peciva, lzicku skorice a sul. Pridejte margarin a dobre prohnette rukou. Vlijte mleko a vytvorte vlacne testo. Na pomoucnene plose vyvalejte (ci "vymackejte" do tvaru obdelniku o velikosti cca 30x15cm. Hnedy cukr promichejte se zbyvajici lzickou skorice a rozinkami a smes rozprostrete na testo, dlanemi ji do testa jemne vtlacte. Testo tesne srolujte (ze sirsi strany), horni "lem" muzete navlhcit, aby se testo lepe slepilo. Roladu nakrajejte asi na 16 kousku a rozlozte je na pekac. Pecte dozlatova 15-18 minut. Na polevu smichejte cukr s mlekem a sneky potrete hned po vyndani z trouby.
Poleva by pro me byla uz moc sladka, rolky jsem potrela jen trochou oslazeneho mleka.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat