11. srpna 2008

Hrstkova Polevka

Vyborna jednoducha polevka od maminky :). Muzete pouzit temer cokoliv, co mate doma, ale predem pripravene velmi rozmanite smesi lustenin, krupek a ryze lze take koupit v obchode.
Asi na 3 porce:

Ingredience:
3 lzice oleje
pulka porku
1 stredni mrkev
petrzel (celerovou nat...)
cca 10dkg celeru
cca 150dkg ruznych lustenin, krupek...
sul, pepr

Postup:
Lusteniny atd... pres noc namocime, rano proplachneme studenou vodou a dame varit. Mezitim opereme zeleninu, pokrajime na kosticky a orestujeme na oleji (zelenina by nemela hnednout). Zeleninu pridame k varici se smesi zrn, dle potreby dolejeme horkou vodou (podle toho jak chceme mit polevku hustou), osolime, opeprime a jeste asi ctvrt hodiny povarime (celkova doba varu lustenin je asi 1/2 hodiny). Nakonec pridame petrzelku, nechame lehce prejit varem a podavame.


Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...