4. října 2009

Crash Hot Potatoes

Dalsi chutny zpusob, jak upravit brambory (jak jinak nez hodne oleje a koreni ;). Cim kvalitnejsi brambory, tim lepsi - nejlepe asi mensi, kulate nove brambory. Na jeden plech se vejde cca 9 strednich kousku.

Postup:
Troubu predehrejte na 220°C. Brambory uvarte v osolene vode do mekka (na zkousku do nich pichnete vidlickou). Plech vymazte olejem nebo vylozte pecicim papirem a rozlozte na nej uvarene brambory. Kazdou bramboru rozmacknete mackadlem na brambory (nebo treba dnem sklenice), ale ne uplne, i kdyz placate, mely by +/- zustat cele, aby se daly dobre prenest na talir. Dale rozmackane brambory dukladne potrete olivovym olejem, posolte a posypte oblibenym korenim (ja se drzim sveho tymianu, oregana, pepre a sladke papriky). Pecte na hornim rostu trouby asi 20-25 minut na 220°C.


Na fotce s bonavita rizecky a salatovou bezvajecnou majonezou.

2 komentáře:

  1. Máš zde super recepty bez krutosti. Rád je vyzkouším, rád je sním a rád budu navštěvovat tvůj blog. GO Cruelty Free :-)

    OdpovědětVymazat