Ingredience:
500 g polohrube mouky
1/2 cajove lzicky cukru
1/2 cajove lzicky soli
1 pytlicek suseneho drozdi
300 ml vody
olivovy olej
citron
za'atar
Postup:
Z mouky, cukru, soli, drozdi a vody vypracujeme testo, dukladne ho prohneteme a nechame hodinu a pul kynout v troube vyhrate na 30 stupnu. Potom ho zmackmeme, znovu prohneteme a rozdelime na 8 dilku a z kazdeho vyvalime priblizne 0,5 tlustou placku, dame na plech a nechame jeste 20 minut kynout.
Po vykynuti placky lehce potre potreme olivovym olejem a pak pastou, kterou vyrobime ze za'ataru, olivoveho oleje a trosky citronove stavy. Dáme péct do predehrate trouby na 220 stupnu a peceme asi 10-15 minut (pozor ne moc dlouho, aby placky nebyly tvrde) dokud nezacnou zlatnout. Podavame je jeste teple.
V Libanonu se manakeesh ji nejcasteji po ranu, jeste teply se prodava prakticky na kazdem rohu a ulice jsou plne vune za'ataru. Nejlepsi prilohou je hrst oliv a zelenina nebo treba i hummus ci pomazanka z grilovanych lilku.
Pripravil K.
500 g polohrube mouky
1/2 cajove lzicky cukru
1/2 cajove lzicky soli
1 pytlicek suseneho drozdi
300 ml vody
olivovy olej
citron
za'atar
Postup:
Z mouky, cukru, soli, drozdi a vody vypracujeme testo, dukladne ho prohneteme a nechame hodinu a pul kynout v troube vyhrate na 30 stupnu. Potom ho zmackmeme, znovu prohneteme a rozdelime na 8 dilku a z kazdeho vyvalime priblizne 0,5 tlustou placku, dame na plech a nechame jeste 20 minut kynout.
Po vykynuti placky lehce potre potreme olivovym olejem a pak pastou, kterou vyrobime ze za'ataru, olivoveho oleje a trosky citronove stavy. Dáme péct do predehrate trouby na 220 stupnu a peceme asi 10-15 minut (pozor ne moc dlouho, aby placky nebyly tvrde) dokud nezacnou zlatnout. Podavame je jeste teple.
V Libanonu se manakeesh ji nejcasteji po ranu, jeste teply se prodava prakticky na kazdem rohu a ulice jsou plne vune za'ataru. Nejlepsi prilohou je hrst oliv a zelenina nebo treba i hummus ci pomazanka z grilovanych lilku.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat