7. ledna 2010

Toskanske bile fazole se susenymi rajcaty

Jednoduche a nenarocne jidlo puvodem z Toskanska. Recept pochazi z nove knihy The Vegan Table.

Ingredience:
1 hrnek susenych rajcat
1 lzice olivoveho oleje
1 vetsi cibule
3 mlade cukety
3 stouzky cesneku
3 plechovky bilych fazoli
3 hrnky spanatovych listu
1 hrnek vody
1/2 lzice drcene salveje
sůl
cerny pepr
1/4 cajove lzicky cervene pariky
1/3 hrnku sekane cerstve bazalky


Postup:
Susena rajcata nasekame, pokud mame tvrda susena, zalijeme je na 30-45 minut horkou vodou, mekka jen proplachneme.
Na panvi smazime na prouzky nakrajenou cibuli dokud nezacne sklovatet. Pridame na tenke platky krajenou cuketu, promichame, lehce osolime aby pustila stavu a na chvili priklopime. Obcas promichame. Po peti minutach pridame cesnek, spenat, fazole, rajcata, vodu, salvej, pepr a papriku. Promíchame a podle chuti dosolime. Varime dalsich 10 minut. Pred servirovanim promichame s bazalkou.

Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

haha, sleduju, jezecci, ze je tu vsude celkem malo bilkovin... jeste ze se da na konec kazdeho receptu dopsat "vhodime kostky uzeneho tofu" :D

Anonymní řekl(a)...

ve fazolích je málo bílkovin???!

Anonymní řekl(a)...

Bile fazole a susene rajcata je vzdy dokonala kombinace. Dnes vyzkousim. Mozna zkusim cuketu jen tak nastrouhat do tepleho salatu a vubec nevarit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...