To jsem to dopracovala, recept na ovesnou kasi... ;) Ale jsem a jeste peknych par tydnu budu bez trouby, takze sladke kompenzuji jak muzu. Tenhle prispevek tedy berte spis jako pripomenuti ci tip na chutnou a sytou snidani, pripravenou za par minut.
Na zaklad ovesne kase potrebujete
1/2 hrnku uplne obycejnych ovesnych vlocek
1 hrnek sojoveho ci jineho rostlinneho mleka (zkousela jsem i kokosove, ale diky vysokemu obsahu tuku kase pri chladnuti pomalu tuhne a je dost mastna)
muzete pridat jeste lzici, dve javoroveho sirupu nebo cukru (zalezi na chuti a take na tom, jestli a jake pridavate ovoce) a lzicku vanilkoveho (ci jineho) extraktu
Pote uz jen staci povarit za obcasneho michani na mirnem ohni dokud vlocky nezmeknou (cca 5 minut).
1/2 hrnku uplne obycejnych ovesnych vlocek
1 hrnek sojoveho ci jineho rostlinneho mleka (zkousela jsem i kokosove, ale diky vysokemu obsahu tuku kase pri chladnuti pomalu tuhne a je dost mastna)
muzete pridat jeste lzici, dve javoroveho sirupu nebo cukru (zalezi na chuti a take na tom, jestli a jake pridavate ovoce) a lzicku vanilkoveho (ci jineho) extraktu
Pote uz jen staci povarit za obcasneho michani na mirnem ohni dokud vlocky nezmeknou (cca 5 minut).
Update: vyborna variace: vlocky zalit mlekem, nechat v rendliku zahrivat, prilit trochu vanilkoveho extraktu, pridat skorici. Mezitim v misce na kasicku rozmackat banan. Pote mekke vlocky smichat s bananem. Delikatesa :) muzete pridat orechy a rozinky.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat