Na pripravu trochu narocnejsi, ale za to velmi chutne bramborove gnocchi s kalmata olivami a tymianovo-cesnekovym olejem. Mnozstvi je orientacni, pridavali jsme vse od oka .)
Ingredience:
cca 800 gr - 1kg moucnych peknych brambor
15 - 20 dkg kvalitnich kalmata oliv
trochu (silken) tofu - neni nutne
asi 200g hladke ci polohrube mouky
sul
kvalitni olivovy olej
nekolik snitek cerstveho tymianu
3-4 strouzky cesneku
Postup:
Brambory dobre ocistete (ale neloupejte) a v osolene vode varte asi 10-15 minut, mely by byt mekke, ale ne rozvarene. Slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mezi tim, co se brambory vari ci chladnou vypeckujte a na drobno nakrajejte olivy. Brambory pote rozmackejte v lisu na brambory nebo umelte v mlynku. Vzhledem k tomu, ze tu ani jedno nemame, rozmackali jsme je co nejlepe vidlickou a rukama ;). Pokud mate po ruce zbytek silken tofu ci mekkeho rozmixovaneho tofu, muzete cca 2-3 lzice pridat do testa, ale neni to nutne, muzete si vystacit i pouze s moukou. Do rozmackanych brambor pridavejte po castech mouku a nasekane olivy a propracovavejte v mekke, tvarne testo, ktere se nelepi a drzi pohromade. Neprodelavejte prilis dlouho, aby testo nebylo gumovite. Pote ho rozdelte na ctyri casti, z kazde vyvalejte asi 1-2 cm tlusty valecek a odkrajujte kousky dle toho, jak chcete mit gnocchi velke. Mezitim take dejte varit osolenou vodu ve vetsim hrnci. Gnocchi muzete nechat tak, jak jste je nakrajeli nebo je lepe vytvarovat do charakteristickych tvaru napr. pomoci vidlicky, lepe pak na nich bude drzet omacka. Pote uz jen nocky po castech vkladejte do varici se vody a varte asi 2 minuty, kdyz vyplavou na povrch, seberte je derovanou naberackou.
Na panvi rozehrejte olivovy olej, pridejte nasekany tymian a na drobno nakrajeny cesnek a na mirnem plameni nechte zahrivat nekolik minunt, aby se olej ochutil (pozor at se cesnek nespali!).
Gnocchi dejte na talir ci do misky a prelijte olejem. Ihned podavejte.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat