11. července 2010

Polenta s Cizrnou a Chrestem

Vyborne jidlo na leto (i kdyz kvuli chrestu spis na konec jara) - lehke, ale pritom zasyti a hlavne opravdu skvele chutna. Urcite vyzkousejte. Puvodni recept z FatFreeVegan (cca 4 porce).

Ingredience:
1 hrnek polenty (koupite ve zdrave vyzive ci supermarketech)
1 a 1/4 hrnku vody
2 hrnky zeleninoveho nebo vege kureciho vyvaru
2 lzicky rozmackaneho cesneku
1 lzicka susene bazalky

1 a 1/2 hrnku cizrny (uvarene nebo z konzervy)
1/2 stredni cibule, najemno nasekane
2 strouzky cesneku
1/2 hrnku zeleninoveho nebo vege kureciho vyvaru
1/2 lzicka susene bazalky
1/4 lzicky cerstve namleteho pepre
1 lzicka citronove kury
1 lzicka skrobu (bramborovy/kukuricny)
1/4 hrnku vody

300-500 gr zeleneho chrestu (zalezi jak moc ho mate radi a jake baleni sezenete)
1 lzicka citronove kury
trochu citronove stavy dle chuti
sul
4 lzicky oprazenych piniovych orisku


Postup:
Vodu a bujon na polentu privedte v hlubsim hrnci k varu. Kdyz se voda vari, pomalu! vsypavejte polentu a stale michejte, aby se nevytvorily hrudky, pote pridejte cesnek a bazalku. Snizte teplotu na minimum a varte jeste asi pul hodiny, dokud polenta hodne nezhoustne. Prubezne promichavejte, aby se kase neprichytila. Mezitim, co se polenta vari pripravte cizrnu. V panvi na rozpalenem oleji osmahnete cibulku (cca 3 minuty), pote pridejte rozmackany cesnek a cizrnu a jeste minutku nechte opekat. Pridejte vyvar (muzete pouzit trochu bujonu rozmichaneho ve vode z cizrnove konzervy), bazalku a pepr, snizte teplotu a varte asi 5 minut. Pridejte citronovou kuru a stavu. Nakonec vmichejte skrob rozmichany v 1/4 hrnku vody a nechte varit dokud omacka nezhoustne. Z chrestu okrajejte tvrde konce a oloupejte asi do poloviny delky (odspodu). Ve velkem hrnci privedte k varu dostatecne mnozstvi vody, kdyz se vari, vlozte do ni chrest a 2 minuty povarte. Slijte, chrest vyndejte, pokapte ho citronovou stavou, posypte citronovou kurou a soli. Na talir naservirujte 1/4 polenty, prelijte cizrnovou omackou a navrch polozte chrest. Pred servirovanim posypte piniovymi orisky (na ty jsem nejak zapomnela, ovsem na chuti to nijak neubralo).

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...