10. října 2010

Houbovy Bourguignon

Nebo proste houbva omacka, idealni pro chladne dny. cca 3 porce

Ingredience:
2 lzice olivoveho oleje
2 lzice rostlinneho tuku
250 gramu hub - idealne hnedych zampionu ci portobello
1 mensi mrkev, nakrajena na pulkolecka
1 mensi cibule, najemno nakrajena
2 strouzky cesneku
1 hrnek cerveneho vina
1 a 1/2 hrnku zeleninoveho vyvaru (nebo vodu a bujon ve stejnem mnozstvi)
2 lzice rajcatoveho protlaku
1/2 lzicky suseneho tymianu
1 a 1/2 lzice polohrube mouky
1 stredni cibule, najemno nakrajena
sojovou smetanu s trochou ochuceneho octa na ozdobu (neni nutne)
testoviny


Postup:
Na panvicce rozehrejte lzici oleje a lzici rostlinneho tuku. Pridejte na platky nakrajene houby a nechte osmahnout (asi 3 minuty). Sejmete z ohne jeste predtim, nez houby pusti stavu.
V hrnci rozehrejte zbyvajici olej a rostlinny tuk, pridejte nakrajenou mrkev, cibuli, tymian, sul a cerny pepr a na strednim plameni smazte cca 10 minut, dokud neni cibulka svetle hneda. Pridejte rozmackany cesnek a jeste asi minutu nechte osmahnout. Prilijte vino a zvyste teplotu. Varte dokud se vino nezredukuje asi na pulku. Pridejte rajcatovy protlak, vyvar a houby, snizte teplotu na mirny var a varte cca 20 minut. Pridejte nakrajenou cibulku a nechte mirne varit jeste dalsich 5 minut. Mouku rozmichejte v trosce vody a prilijte do omacky. Nechte dojit dalsich 10 minut. Dochutte a podavejte (napr.) s testovinami, prip. ozdobene sojovou smetanou, naslehanou s trochou octa.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...