8. listopadu 2010

Süße gefüllte Buchteln

Buchty. Puvodni recept z Apetitu zde. Jsou opravdu velmi dobre a mekke i kdyz ja bych mozna preci jen uvitala o neco hutnejsi, jako dela maminka ;). Ale i tak patrne priste misto experimentovani sahnu opet po tomto receptu.
Misto zloutku muzete pouzit napr. zarovnanou lzici sojove mouky, zarovnanou lzici hrasky vanilka, lzicku sojanezy (ano, to jsem pouzila ja, nemela jsem doma zrovna nic jineho ;o) a funguje! citit v tom samozrejme neni) a nebo muzete zkusit predstirat, ze v receptu zloutek ani nic, co by ho nahrazovalo proste neni.

Ingredience:
1 kostka drozdi (muzete zkusit dat jenom pulku, ja obvykle davam temer celou kostku, ze ktere ovsem kousek ujim jen tak s cukrem ;)
200 - 300 ml sojoveho mleka (kazda mouka saje jinak, ja se drzela na spodni hranici)
50 g cukru krupice
500 g hladke mouky (jeste jsem trochu pridavala)
spetka soli
nastrouhana kura z 1 citronu
vanilka (ci cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
60 g rozpusteneho rostlinneho tuku (napr. Alsan) + dalsi na potirani buchet (asi 50 g)
nahrada za 1 zloutek
2 lzice rumu
1 lzice mouckoveho cukru

Postup:
Drozdi rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlazneho mleka, pridejte lzicku cukru a rozmichejte na kasi. Zakryjte a v teple nechte vzejit kvasek. Do misy prosijte mouku se soli, pridejte citronovou kuru, cukr (a vanilku), faux zloutek, rozpusteny tuk (opet vlazny, nikoliv horky, muzete ho po rozpusteni smichat se studenym mlekem). Postupne pridavejte zbyle mleko (nezapomente si odecist 100ml, ktere jste pouzili do kvasku) a vypracujte mekke testo (dobre prodelejte rukama, bohatci s kuchynskym robotem muzou vyuzit hnetaci hak). Popraste moukou, misu prikryjte uterkou a nechte na teplem miste hodinu kynout. Po vykynuti testo rozvalejte na centimetr tenky plat a nakrajejte na ctverecky 5x5 cm. Pote delejte buchty ;). Skladejte je do dobre vymazaneho pekace, ze vsech stran kazdou buchtu potrete tukem, aby se okolni neprilepily. Troubu predehrejte na 190 stupnu a buchty nechte jeste ctvrt hodiny kynout v pekaci. Pote vlozte do trouby, snizte teplotu na 180 a pecte 10 minut, potom snizte teplotu na 170 a dalsich 10-15 minut (ja min. 15) dopekejte. Jeste horke je potrete rumem smichanym s cukrem a dvema lzicemi horke vody. Vychladle pocukrujte.
Plnte klasicky povidly, makem (koupila jsem napln v krabici, ktera se pouze smicha s mlekem, takovy prumer) ci alternativou tvarohu - napr. okarou, smichanou s troskou vanilkoveho pudingu (prip. soj. jogurtu), vanilkoveho cukru a citronovou kurou.

Pin It Now!

2 komentáře:

Simona řekl(a)...

vypadá to dobře =) něco podobného dělávala babička

Mr. Bao řekl(a)...

Pecka!!!
U nás známo jako Honzíkovy buchty. Jdu na věc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...