Neco jako cheesecake, ci lepe tvarohovy kolac s ovocem a ovocnou omackou. Hodne zalezi na pomeru surovin, nekdy se povede lepe a chutna podobne jako tvaroh, jindy hure a chutna jako kesu ;) coz ovsem pro nekoho nemusi byt problem (ja vsak usiluju spis o tvaroh).
Volna inspirace mym oblibenym blogem SeitanIsMyMotor. Stejny kolac jsem zkousela i v malinove verzi, hodi se v podstate jakekoliv lesni plody...
Ingredience:
150-200 gr susenek (dle velikosti formy). Veganske jsou napr. karamelove susenky Lotus
75-100 gr rostlinneho tuku
100 gr (cca 3/4 hrnku) kesu natural
250 gr (1 hrnek) sojoveho jogurtu natural (napr. Provamel, Joya nebo Soyadee)
60 ml (1/4 hrnku) kokosoveho mleka
30 gr (1/4 hrnku) kukuricneho nebo bramboroveho skrobu
50 gr (1/4 hrnku) cukru
vanilkovy extrakt ci vanilkova zrnicka
2 lzice citronove stavy
Jahody, maliny nebo jine ovoce
cukr
150-200 gr susenek (dle velikosti formy). Veganske jsou napr. karamelove susenky Lotus
75-100 gr rostlinneho tuku
100 gr (cca 3/4 hrnku) kesu natural
250 gr (1 hrnek) sojoveho jogurtu natural (napr. Provamel, Joya nebo Soyadee)
60 ml (1/4 hrnku) kokosoveho mleka
30 gr (1/4 hrnku) kukuricneho nebo bramboroveho skrobu
50 gr (1/4 hrnku) cukru
vanilkovy extrakt ci vanilkova zrnicka
2 lzice citronove stavy
Jahody, maliny nebo jine ovoce
cukr
Postup:
Susenky a tuk rozmixujte v mixeru (nebo dobre rozdrte v pytliku a vmichejte rozpusteny tuk) a s pomoci sklenicky namackejte do neprilnave (prip. vymazane/vylozene pecicim papirem) formy. Muzete udelat jen spodek nebo jako klasicky dort (a na obrazku) spodek i strany. Dejte odpocinout do lednice, troubu predehrejte na 175°. Vsechny ostatni ingredience mimo jahod(a k nim pridruzeneho cukru) dejte do mixeru a dobre rozmixujte (nesmi tam byt zadne viditelne kousky kesu). Prelijte do formy a pecte 35-40 minut, dokud neni napln pevna.
Mezi tim rozvarte jahody ci maliny s cukrem a pote prepasirujte pres sitko.
Po vyndani z trouby nechte kolac chvili chladnout na lince, pote ho prendejte do lednice a podavejte opravdu dobre vychlazeny.
Pin It Now!
8 komentářů:
Ctu tveho bloga (nebo spise se koukam na fotky, protoze ne vsechno rozumim ;)) na dlouhou dobu a musim rict, ze je nadherny. Zavidim ti nekterych veganskych vyrobku, v Polsku koupit np. sojonezu neni lehke, opravdu ;) Lituji, ze je prilis malo ceskych veganskych blogu, rada bych takove cetla, zatim znam jenom tvuj.
Omlouvam za mou cestinu, teprve ji studuju. Doufam, ze jsem nenapsala uplne blbosti. Zdravim z Varsavy.
Dzenkujem bardzo
cesky pises pekne :)
Tak už vím, jak má vypadat můj dort k narozeninám :)
luxusní
Výborný dort, jen jsem korpus udělal jinak, přijde mi moc sladký z těch sušenek:
100 g alsan bio
150 g špaldové jemně mleté mouky
50 g ovesných vloček jemných nebo mixovaných
2 lžíce třtinového cukru
½ lžičky soli
Před plněním jsem ho nechal 10 minut předpéct.
No a ovoce jsem nerozvářel, přijde mi to škoda, ale dal jsem ho na tvaroh čerstvé a pak ho zalil rozvarem agaru s vodou a citrónovou šťávou se špetkou cukru či sirupu, vypadá to něco lépe :)
Ahoj, zrovna ho peču a na tvých fotkách vypadá úžasně, tak snad ten můj dopadne taky tak dobře. Jenom malý detail, těch 175° je na elektrické nebo horkovzdušné troubě? Děkuji.
Zuzka: drzim palce! Je to elektricka, pokud chces pect na horkovzduch, cca 20*C uber
Zuzka: drzim palce! Je to elektricka, pokud chces pect na horkovzduch, cca 20*C uber
Okomentovat