20. září 2011

Hrachor Zluty

Nenarocna etiopska kase ze zluteho hrasku, idealni pro podzimni dny a sychrave pocasi. Jeste tak mit k tomu injeru.

Ingredience:
3 hrnky + 2 polevkove lzice vody
1 hrnek zluteho puleneho hrachu
1 bobkovy list
2(+) lzice olivoveho oleje
1/2(+) zlute najemno nakrajene cibule
2 strouzky cesneku
1 cca 3 cm dlouhy kousek cerstveho zazvoru nebo 1/2(az 1) lzicky suseneho zazvoru (koreni)
1/2 lzicky kurkumy
1 lzicka soli

Postup:
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrasku a bobkovy list. Privedte k varu a na strednim plameni varte asi 30 minut. Mezitim na panvicce rozehrejte olej, osmahnete na nem cibulku (cca 5 minut), pridejte rozmackany cesnek, nastrouhany zazvor a kurkumu a jeste asi 1 minutu nechte osmahnout. Pote pridejte 2 lzice vody, prikryjte a varte asi 3 minuty. Tuto smes prelijte do hrnce s hrachem, pridejte sul, zamichejte a varte dalsi pulhodinu, dokud neni hrasek temer rozvareny (dle potreby podlijte troskou vody, na konci nezapomente vyndat list bobkovy). Ochutnejte a dochutte dle chuti (3x chut v jedne vete! ;) - muzete pridat pepr, prip, dalsi koreni (papriku, rozmaryn (i kdyz ten spis primo pri vareni)...to uz se dostavame od Etiopie nekam dost jinam, ale hlavne ze chutna (cvachta?) ;).

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...