Ingredience:
180 gr vypeckovanych datli
300 ml vody
1 a 1/2 lzicky pecici sody
60 gr rostlinneho tuku (Alsan)
150 gr hnedeho cukru
2 lzice lneneho seminka
7 lzic varici vody
180 gr polohrube mouky
1 balicek prasku do peciva (asi 2 a 1/2 lzicky)
1 lzicka vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradte vanilkovym)
1 lzicka mleteho zazvoru (koreni)
2 vetsi hrusky
1 hrnek nasekanych vlasskych orechu
Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a formu na muffiny vylozte kosicky ci pecicim papirem. Datle rozkrojte napul a spolu s vodou a 1 lzickou pecici sody dejte do stredniho hrnce. Zahrejte a varte asi 5 minut. Mezi tim, co se datle vari rozmixujte (idealne v mixeru/mlynku na kavu ci koreni) lnene seminko, zalijte 7mi lzicemi varici vody a opet rozmixujte (ci promichejte). Vysledna smes by nemela byt uplne tuha, mela by s trochou snahy spis tect (jestli se vam zda prilis tuha, pridejte dalsi lzici vody). Kdyz se datle dovari, rozmackejte je s vodou mackadlem na brambory (ci vidlickou, ale pujde to asi trochu hur). Do teto smesi vlozte rostlinny tuk a michejte, dokud se nerozpusti. Pote vmichejte i lnene seminko, cukr a vanilku. V jine mise smichtejte mouku, prasek do peciva, zbylou pul lzicku pecici sody a zazvor a tez vmichejte do smesi s datlemi. Hrusky nakrajejte na mensi kosticky a asi tri ctvrtiny kosticek pridejte spolu s nasekanymi vlasskymi orechy do testa. Testo vlijte do formicek a na vrch muffinu rozdelte zbylou hrusku. Pecte ve vyhrate troube asi 25 minut (udelejte test spejli). Po vyjmuti nechte jeste chvili chladnout ve forme, pote prendejte na pecici rost. Podavejte s platky cerstve hrusky.
Pin It Now!
1 komentář:
Okomentovat