Ctyri recepty v jednom! hurray!
Nejprve tu mame tu nejlepsi sojanezu, jiz nikdy vice kupovana (tedy alespon ne v pripadech, kdy nebudem lini ji delat). Za obeznameni se zakladni recepturou dekujeme Oldicce.
Jako druhy v poradi prichazi kecup pro snoby, kteri nechteji jist kupovany. Je velmi dobry, ale jak kvuli chuti, tak kvuli barve bych vam doporucila pockat si na leto na co nejlepsi rajcata.
Dalsim ucastnikem dnesniho receptu jsou hranolky z korenu petrzele. Zeleninove cipsy mi (mimo bramborovych ;) moc nejedou, ale tyhle hranolky jsou vazne dobre - trochu jako bramborove, ale vyraznejsi chuti. Recepty na kecup a petrzel jsou s mensimi modifikacemi prevzate z MyNewRoots.
A jako posledni brambory pecene v troube, ktere tu uz urcite nekde jsou, ale stoji za to si je pripomenout. Puvodne jsem chtela udelat klasicke hranolky, ale kdo se ma otravovat se smazenim...
Ingredience:
Sojaneza:
pevnejsi silken tofu (napr. 1 baleni Mori-Nu firm nebo extrafirm)
olivovy olej
citronova stava (asi z pul citronu)
sul (muzete pouzit i cernou sul, chutnajici po sirovodiku ;))
plnotucna horcice (asi tri lzicky)
jedna stredni cibule
mlety pepr
Kecup:
cca kilo strednich(/mensich) rajcat
Jako druhy v poradi prichazi kecup pro snoby, kteri nechteji jist kupovany. Je velmi dobry, ale jak kvuli chuti, tak kvuli barve bych vam doporucila pockat si na leto na co nejlepsi rajcata.
Dalsim ucastnikem dnesniho receptu jsou hranolky z korenu petrzele. Zeleninove cipsy mi (mimo bramborovych ;) moc nejedou, ale tyhle hranolky jsou vazne dobre - trochu jako bramborove, ale vyraznejsi chuti. Recepty na kecup a petrzel jsou s mensimi modifikacemi prevzate z MyNewRoots.
A jako posledni brambory pecene v troube, ktere tu uz urcite nekde jsou, ale stoji za to si je pripomenout. Puvodne jsem chtela udelat klasicke hranolky, ale kdo se ma otravovat se smazenim...
Ingredience:
Sojaneza:
pevnejsi silken tofu (napr. 1 baleni Mori-Nu firm nebo extrafirm)
olivovy olej
citronova stava (asi z pul citronu)
sul (muzete pouzit i cernou sul, chutnajici po sirovodiku ;))
plnotucna horcice (asi tri lzicky)
jedna stredni cibule
mlety pepr
Kecup:
cca kilo strednich(/mensich) rajcat
olivovy olej
sul, mlety pepr
1 vetsi cibule
3 strouzky cesneku
3 bobkove listy
spetka cili
30 ml balzamikoveho octa
troska jablecneho octa
sul, mlety pepr
1 vetsi cibule
3 strouzky cesneku
3 bobkove listy
spetka cili
30 ml balzamikoveho octa
troska jablecneho octa
Hranolky z korene petrzele:
3 velke tluste koreny petrzele
olivovy olej
sul, pepr, dalsi koreni (napr. tymian, rozmaryn, oregano...)
Bramborove hranolky pecene v troube:
4 vetsi brambory
olivovy olej
sul, pepr, dalsi koreni (napr. tymian, rozmaryn, oregano, paprika...)
Postup:
Sojaneza: vse rozmixujte nebo vyslehejte tycovym mixerem, ochutnavejte, dochucujte do perfektniho stavu.
Kecup: rajcata rozpulte, v mise zalijte olivovym olejem, zasypte soli a rukama promichejte. Dejte na plech a v predehrate troube pecte na 190°C asi 35 minut. Mezitim na panvi osmahnete cibuli, cesnek, sul a koreni a asi po peti minutach deglazujte panev balzamikovym octem. Pote vyndejte bobkovy list, pridejte do smesi rajcata a rozmixujte. Rozmixovanou smes propasirujte pres sitko zpatky do panve a asi 10 minut varte na velmi mirnem ohni, dokud kecup nezhoustne do pozadovane konzistence. Podle potreby dochutte jablecnym octem ci cukrem (staci Troska!).
Hranolky: Brambory a petrzel dobre omyjte a nakrajejte na hranolky (nemely by byt moc tluste). Dejte do misy, zalijte olejem, dobre osolte, pridejte zvolene koreni a promichejte rukama. Prendejte na dva plechy vylozene pecicim papirem a pecte v predehrate troube na 220°C asi 20 minut. Pote na plechu hranolky trochu prohrabnete a pecte asi dalsich 10 minut. Nakonec je muzete dat jeste na par minut pod gril.
3 velke tluste koreny petrzele
olivovy olej
sul, pepr, dalsi koreni (napr. tymian, rozmaryn, oregano...)
Bramborove hranolky pecene v troube:
4 vetsi brambory
olivovy olej
sul, pepr, dalsi koreni (napr. tymian, rozmaryn, oregano, paprika...)
Postup:
Sojaneza: vse rozmixujte nebo vyslehejte tycovym mixerem, ochutnavejte, dochucujte do perfektniho stavu.
Kecup: rajcata rozpulte, v mise zalijte olivovym olejem, zasypte soli a rukama promichejte. Dejte na plech a v predehrate troube pecte na 190°C asi 35 minut. Mezitim na panvi osmahnete cibuli, cesnek, sul a koreni a asi po peti minutach deglazujte panev balzamikovym octem. Pote vyndejte bobkovy list, pridejte do smesi rajcata a rozmixujte. Rozmixovanou smes propasirujte pres sitko zpatky do panve a asi 10 minut varte na velmi mirnem ohni, dokud kecup nezhoustne do pozadovane konzistence. Podle potreby dochutte jablecnym octem ci cukrem (staci Troska!).
Hranolky: Brambory a petrzel dobre omyjte a nakrajejte na hranolky (nemely by byt moc tluste). Dejte do misy, zalijte olejem, dobre osolte, pridejte zvolene koreni a promichejte rukama. Prendejte na dva plechy vylozene pecicim papirem a pecte v predehrate troube na 220°C asi 20 minut. Pote na plechu hranolky trochu prohrabnete a pecte asi dalsich 10 minut. Nakonec je muzete dat jeste na par minut pod gril.
Hotovo!
Pin It Now!
9 komentářů:
díky za skvělou inspiraci, pečenou petržel miluju,takže si dovedu představit, jaká je to lahůdka.
mám jen dotaz, lze silken tofu sehnat i mimo Prahu? (v Brně?)já jsem ho zatím nikde neviděla.díky Katka
Ahoj,
nedavno jsem v nejake diskusi cetla, ze by ho meli mit v brnenskem Tescu (nejakem vetsim) v koutku s exotickymi potravinami (ale je drazsi, neco kolem 50ti kc). V Praze ho maji i ve velke Hypernove/Albertu, ale tam je momentalne jeste drazsi - chteji za nej neuveritelnych 96,-
Nebo se muzes zkusit poohlednout po nejakych asijskch (nejlepe korejskych ci japonskych) potravinach.
jo a nebo muzes udelat velky nakup na VEGSHOP.CZ maji tam temer vse a priznive ceny :)
ahoj díky za info, já se snažím supermarketům vyhýbat :), našla jsem to ale na vegshop.cz za dobrou cenu -40 kč za 350g-což vychází líp než běžný sunfood.
pěkný večer
ha ha, tak mezitím píšeš to samé:))K.
Ahoj,
v Brně ho maj v Olympii v Albertu, ale stojí fakt kolem těch 80 Kč. Jinak ten vegshop, tam je taky levněji jak v obchodech a všechno pohodlně a hlavně rychle ;-)
Další z mnoha lákavých receptů, tenhle snad i vyzkouším :o)
Jana
Zkoušela jsem k tomu sojanézové tzatziki a nebylo to vůbec špatný :)
díky za inspiraci,přikrojila jsem na hranolek i celer a udělala jsem si to celý na kari...paráda...byla to příloha k rádoby falafelu,který byl ze sojových bobků:) a k tomu jogurtový dip...takže posílám taky tip!!!
Ahoj! poradí někdo jak vytisknout recepty? když to zkopíruji a dám do Wordu, tak se ingredience úplně rozhodí, jsou tam veliké mezery a nejde to srovnat :(( díky
Okomentovat