17. dubna 2012

Pizza di Patate

Vegan variace na italskou bramborovou pizzu.

Ingredience:
Testo:
1 hrnek hladke celozrne spaldove mouky
1 a 1/2 hrnku klasicke hladke mouky
2 lzice olivoveho oleje
1 a 1/2 lzicky suseneho drozdi
1/2 lzicky soli
3/4 hrnku vlazne/teple vody
Pizza:
3 stredni nove brambory
tymian ci rozmaryn
1/2 - 1 cibule
1 maly sojovy jogurt (kolik to je, 180 ml?) ci 3/4 hrnku rozmixovaneho silken tofu
1 lzice sojanezy
1 lzice bileho misa
1/2 lzice citronove stavy
2 - 3 strouzky cesneku
olivovy olej
lahudkove tofu (optional)


Postup:
Mouku smichejte s drozdim, soli a olejem, vlijte vlaznou vodu a zadelejte testo. Nechte na teplem miste kynout 1 az 2 hodiny. Brambory nakrajejte na tenke platky (idealne na krajeci s ochrannym klobouckem, ktery prodaval Horst Fuchs), dejte do misy, nasolte a zalijte studenou vodou. Jogurt smichejte se sojanezou, misem, citronovou stavou a rozmackanym cesnekem. Cibuli nakrajejte na tenke platky.
Kdyz je testo vykynute, rukama ho vypracujte ci valeckem vyvalejte na pecici papir. Prendejte na plech a pomazte jogurtovou smesi. Brambory slijte, lehce oplachnete a pokladte jimi pizzu (muzou se trochu prekryvat), zasypte bylinkami a cibuli, zakapnete olivovym olejem. Nakonec muzete navrch rozdrobit lahudkove tofu. Pecte v predem vyhrate troube 20 minut az pul hodiny na 220°C.

Pin It Now!

1 komentář:

tulipenoire řekl(a)...

Díky za nápad. Výborná křupavá pizza, po které se jen zaprášilo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...