17. října 2012

Artyčokové pesto

Chutné pesto z artyčoků, vlašských ořechů a petržele. Rychlovka k opečenému pečivu či těstovinám. Původní recept z Chloe's kitchen.


 Ingredience:
 240 gr naložených artyčokových srdíček, bez nálevu (prodávají se v plechovce či naložené v oleji)
1 hrnek zahradní petržele (ne kudrnka)
1 hrnek opražených vlašských ořechů
3 rozmačkané stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku olivového oleje (pokud používáte artyčoky naložené v oleji, použijte o trochu méně)
1/4 hrnku vody
čerstvý mletý pepř
dobré bílé pečivo

Postup:
Všechny ingredience na pesto dejte do mixéru (ideálně food processoru) a pulzováním rozmixujte do požadované konzistence. Budete-li podávat pesto s pečivem, je lepší nechat ho na větší kousky. Pokud s těstovinami, může mít jemnější konzistenci. 
Pečivo nakrájejte na plátky, potřete olivovým olejem a na pánvi, grilu či v troubě opečte do hněda. Podávejte (néasi).

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...