Super tip na rychlý a chutný sendvič, který si můžete dát jen tak nebo zabalit s sebou na svačinu v práci či ve škole. Původní recept z OhSheGlows.
Ingredience:
oblíbený chléb (celozrnný či bílý) nakrájený na plátky
hummus, kupovaný (seženete v některých zdravých výživách, v řeckých potravinách, v M&S či v Albertu) či dle tohoto receptu
rajčatovo-bazalkové pesto (viz níže)
1 - 2 zralá avokáda (mělo by být měkčí na omak a když odklopíte stopku, avokádo by pod ní mělo mít svěží zelenou barvu)
1 - 2 větší rajčata
oblíbený listový salát (např. Lollo)
sůl, mletý černý a růžový pepř
Rajčatovo-bazalkové pesto:
1 velký či 2 střední stroužky česneku
1 hrnek čerstvých bazalkových listů (při odměřování bylinky lehce zmáčkněte)
1/4 hrnku sušených rajčat v oleji (lehce okapaných)
1/4 loupaných konopných semínek (malé balení seženete ve zdravé vyžívě, větší např. od fy Carun)
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 lžíce vody
1 - 2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Velký stroužek česneku rozmačkejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte všechny ostatní ingredience na pesto a krátce rozmixujte. Výsledná struktura záleží na vás, můžete pesto nechat hrubší nebo ho rozmixovat téměř dohladka. Chléb krátce opečte v toasteru či na pánvi. Na jeden krajíc namažte humus, posypte mletým růžovým a černým pepřem (příp. dosolte, ale obvykle to není nutné), poklaďte plátky avokáda a plátky rajčete. Na druhý (protilehlý) krajíc namažte vrstvu pesta, poklaďte čerstvými lístky bazalky a oblíbeným salátem. Sklapněte, stlačte, překrojte a podávejte ;).
Pupo, muzu se zeptat, co pouzivas za chleb?
OdpovědětVymazatTenhle je z farm. trhu v Holesovicke trznici. Stanek chleb ze Msena ci tak nejak a jmenuje se to Italsky chleb
VymazatTohle je krásný blog, až to i mě, která jím maso, láká všechno vyzkoušet!
OdpovědětVymazatMńam tak to vypadá skvěle!! To bych si někdy měla udělat do školy:))
OdpovědětVymazat