Prvni z nich je zalozen na kokosovem oleji, ktery pri nizsich teplotach tuhne a ztuzi tak i krem. Ve spojeni s vanilkovym pudingem nema ani nijak prehnane kokosovou chut, ta je spise vanilkova s naznakem kokosu. Postup je velmi jednoduchy - tuhy kokosovy olej slehate slehacem dokud nezmizi vsechny hrudky, pridate mouckovy cukr a opet proslehate dokud smes nema jemnou a nadychanou konzistenci. Pote muzete pridat vychladly vanilkovy pudink (nebo jine "ochucovadlo" - napr. "puding" z pravych jahod), dotretice proslehate a je to. Jeste se chystam experimentovat s pridanim smesi ztuzene agarem, ktera by kremu dodala jeste lepsi strukturu a pevnost, aby se s nim dalo i zdobit.
Druhy krem je zalozen na sojovem jogurtu - doporucuji napr. vanilkovy Soyadee nebo malinovy/vanilkovy/natural Provamel (obecne jsou dle meho Provamel jogurty nejchutnejsi a nejmene sojove). Velky jogurt smicham v rendliku spolu s trochou citronove ci limetkove stavy, pridam trochu kokosoveho mleka (ne moc, aby chut nebyla prilis kokosova) a prihodit by sly take pres noc namocene a pote dohladka rozmixovane orechy (zejm. kesu, mandle nebo makadamie). Do smesi pridam cca 3 lzicky agaru (koupite ve zdrave vyzive), zahreji a asi minutu povarim. Pote je jeste mozne vmichat zvolene sladidlo (cukr, javorovy sirup...) nebo/a napr. trochu vanilkoveho pudinku. Smes necham ztuhnout v lednici (bude to mit konzistenci tuzsiho zele) a pote opet rozmixuji. Pokud jsme pouzili dost agaru, vznikne chutny roztiratelny krem.
Kremy jsem pouzila k ozdobeni vanilkovo-jahodovych cupcakes (jahody v zime, hruza, vim). Nejdriv jsem upekla klasicke vanilkove cupcakes z VCTOW, pulku z nich jsem vydlabala, dovnitr dala cerstvou jahodu a ozdobila kokosovo-vanilkovym kremem. Druhou pulku jsem vydlabala, naplnila trochou smesi z jahod rozvarenych s cukrem, doplnila lzickou jogurtoveho kremu, "priklopila" vydlabanym testem a na nej jsem opet navrsila rozvarene jahody a jogurtovy krem.
Mnam.
Mňam, to budu muset vyzkoušet! :-)
OdpovědětVymazatach, vyzerá to skvele! :)
OdpovědětVymazatAle mohla by som sa spýtať...asi presné množstvo surovín už nebudeš vedieť...?
bohužel už netuším :( ten pudingový je lehký, tam je to tak plus mínus od oka... dobré je taky místo kokosového oleje dát smetanu z kokosového mléka, ale pak je nutné udělat puding trochu tužší. A nebo dát i puding i smetanu i trochu kokos tuku :)
OdpovědětVymazatten jogurtový krém se chystám v trohcu předělané verzi zveřejnit za nějakou dobu, tak stay tuned :)
:)
OdpovědětVymazatVďaka. Niečo z toho bolo, ale ...hm, asi budem potrebovať viac pokusov :)
Ale stal sa zo mňa poctivý follower! Tie recepty sú úžasné a taktiež sa mi mimoriadne páčia aj fotky...