Recept z kucharky The Joy of Vegan Baking. Popravde moc nevim, co si o tomhle receptu myslet, vysledek se mi moc nepozdaval (ostatni sice tvrdili opak, ale kdo vi, kde konci chvala a zacina utecha ;), ale myslim, ze to bylo predevsim ingrediencemi. Mrazene boruvky dosly, takze jsem musela koupit nejaky dovezeny, ktery ovsem jako boruvky tak maximalne vypadaly. Chutove to byly takove vodnate svestky ;) Take bych priste nahradila (chemickou) citronovou esenci za citronovou stavu.
Ingredience:
2 hrnky (250gr) polohrube mouky
1 a 1/2 lzicky pecici sody
1/2 lzicky soli
kura ze dvou citronu
3/4 - 1 hrnek (150 - 200gr) cukru
1 hrnek sojoveho mleka
1/3 hrnku oleje
1 lzicka citronoveho extraktu (nebo vetsi mnozstvi citronove stavy, dala bych tak 3-4 lzice)
1 lzice bileho vinneho octa
1 a 1/2 hrnku cerstvych boruvek
Postup:
Troubu predehrejte na 200°C, formu na muffiny vymazte rostlinnym tukem. V mise smichejte mouku, pecici sodu, sul a citronovou kuru. Ve vetsi mise dobre promichejte cukr, mleko, olej, citronovy extrakt a vinny ocet. Pridejte smes mouky a rozmichejte v tekutych ingrediencich, pote jemne vmichejte boruvky. Formicky plnte asi do 2/3, pecte priblizne 20 minut. Po vyjmuti z trouby nechte 5 minut stat, nasledne muffiny vyjmete a nechte je uplne vychladnout na rostu.
Troubu predehrejte na 200°C, formu na muffiny vymazte rostlinnym tukem. V mise smichejte mouku, pecici sodu, sul a citronovou kuru. Ve vetsi mise dobre promichejte cukr, mleko, olej, citronovy extrakt a vinny ocet. Pridejte smes mouky a rozmichejte v tekutych ingrediencich, pote jemne vmichejte boruvky. Formicky plnte asi do 2/3, pecte priblizne 20 minut. Po vyjmuti z trouby nechte 5 minut stat, nasledne muffiny vyjmete a nechte je uplne vychladnout na rostu.
Žádné komentáře:
Okomentovat