Nemam ted skoro vubec cas, ani mi nikdo nevari, tak alespon jedna babovka. Nutno dodat, ze je opravdu vyborna! Recept z Veganomiconu.
Ingredience:
1 a 2/3 hrnku cukru (krupice)
2/3 hrnku oleje
1 plechovka (400 gr) kokosoveho mleka
1/4 hrnku ryzoveho nebo sojoveho mleka
1/4 hrnku cerstve stavy z citronu
3 lzice cerstve (najemno nakrajene) citronove kury
2 lzicky vanilkoveho extraktu
3 hrnky polohrube mouky
2 lzicky prasku do peciva
1 lzice pecici sody
1 lzicka soli
1 a 1/2 hrnku strouhaneho kokosu (dala jsem suseny)
mouckovy cukr na posypani
Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a vymazte (20-25cm velkou) babovkovou formu. Ve vetsi mise smichejte cukr, olej, kokosove mleko, ryzove (sojove) mleko, citronovou stavu a kuru a vanilkovy extrakt. Po davkach pridavejte smes mouky, pecicho prasku, sody a soli, po kazde davce dobre zamichejte. Vmichejte kokos. Testo vlijte do formy a pecte asi hodinu. Po vyndani z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve forme, potom babovku vyndejte a pred zdobenim ci jidlem ji nechte uplne vychladnout.
Troubu predehrejte na 180°C a vymazte (20-25cm velkou) babovkovou formu. Ve vetsi mise smichejte cukr, olej, kokosove mleko, ryzove (sojove) mleko, citronovou stavu a kuru a vanilkovy extrakt. Po davkach pridavejte smes mouky, pecicho prasku, sody a soli, po kazde davce dobre zamichejte. Vmichejte kokos. Testo vlijte do formy a pecte asi hodinu. Po vyndani z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve forme, potom babovku vyndejte a pred zdobenim ci jidlem ji nechte uplne vychladnout.
Tricka, tasky a dalsi veci s potiskem, co vidite na fotce (a dalsimi) najdete na podbrdsko.rajce.idnes.cz. Vytezek jde na kocici utulek.
vynikajici, zde dotycna ji jednou upekla svymu samstrovi a celou jsem mu ji sezral. lolec.
OdpovědětVymazatprave som piekla tu babovku a vobec sa akosi nepodarila..je nejaka mazlava, vlhka..akoby nebola dopecena..je mozne ze 60 minut nestaci?..ale na druhu stranu je babovka po celom povrchu dobre chrumkava, len vo vnutri je cele to cesto divne..kde moze byt chyba?
OdpovědětVymazatAhoj,
OdpovědětVymazatto vypada, ze je opravdu nedopecena. Kazda trouba pece trochu jinak, takz2 je vzdy nejlepsi udelat test spejli. Pichnes spejli doprostred babovky a hotova je pouze tehdy, kdyz je spejle po vytazeni cista nebo jen s nekolika malo pevnymi drobecky.