Vynikajici jihoindicka koreneno-palivo-kysela polevka. Mnozstvi prisad je orientacni, zalezi na tom, jak ma kdo rad palive a korenene.
Ingredience:
2 rajcata
tamarindova pasta, zhruba velikosti pinpongoveho micku nebo jedna mala limetka, pokud nemame tamarind
1 cibule
2 velke stouzky cesneku
1 lzice horcicneho seminka
3 lzicky drcenych koriandrovych semen
3 lzicky na prasek drceneho reckeho sena
2 lzicky kurkumy
2 llicky drceneho kminu
4 chilli papricky
olej
sul
Postup:
Sparte rajcata, oloupejte je a rozmixujte. Do rozmixovanych rajcat pridejte drceny strouzek cesneku, recke seno, koriandr, sul, pastu z tamarindu nebo stavu limetky a dva hrnky vody.
Na oleji v hrnci osmahnete dohneda horcicne seminko, kmin, chilli papricky a kurkumu spolu s drcenym strouzkem cesneku a nadrobno nasekanou cibuli. Zalejte smesi s rajcaty, kterou jsme si pripravili a na mirnem plameni varime asi 15 minut.
Na oleji v hrnci osmahnete dohneda horcicne seminko, kmin, chilli papricky a kurkumu spolu s drcenym strouzkem cesneku a nadrobno nasekanou cibuli. Zalejte smesi s rajcaty, kterou jsme si pripravili a na mirnem plameni varime asi 15 minut.
Pripravil K :)
to je videt, ze pripravil K, dys je zlice na leve strana talirku
OdpovědětVymazatBohuzel fotila B ;)
OdpovědětVymazat