2. června 2008

CitronovoKokosova Babovka

Nemam ted skoro vubec cas, ani mi nikdo nevari, tak alespon jedna babovka. Nutno dodat, ze je opravdu vyborna! Recept z Veganomiconu.

Ingredience:
1 a 2/3 hrnku cukru (krupice)
2/3 hrnku oleje
1 plechovka (400 gr) kokosoveho mleka
1/4 hrnku ryzoveho nebo sojoveho mleka
1/4 hrnku cerstve stavy z citronu
3 lzice cerstve (najemno nakrajene) citronove kury
2 lzicky vanilkoveho extraktu
3 hrnky polohrube mouky
2 lzicky prasku do peciva
1 lzice pecici sody
1 lzicka soli
1 a 1/2 hrnku strouhaneho kokosu (dala jsem suseny)
mouckovy cukr na posypani

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a vymazte (20-25cm velkou) babovkovou formu. Ve vetsi mise smichejte cukr, olej, kokosove mleko, ryzove (sojove) mleko, citronovou stavu a kuru a vanilkovy extrakt. Po davkach pridavejte smes mouky, pecicho prasku, sody a soli, po kazde davce dobre zamichejte. Vmichejte kokos. Testo vlijte do formy a pecte asi hodinu. Po vyndani z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve forme, potom babovku vyndejte a pred zdobenim ci jidlem ji nechte uplne vychladnout.


Tricka, tasky a dalsi veci s potiskem, co vidite na fotce (a dalsimi) najdete na podbrdsko.rajce.idnes.cz. Vytezek jde na kocici utulek.


Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

vynikajici, zde dotycna ji jednou upekla svymu samstrovi a celou jsem mu ji sezral. lolec.

Anonymní řekl(a)...

prave som piekla tu babovku a vobec sa akosi nepodarila..je nejaka mazlava, vlhka..akoby nebola dopecena..je mozne ze 60 minut nestaci?..ale na druhu stranu je babovka po celom povrchu dobre chrumkava, len vo vnutri je cele to cesto divne..kde moze byt chyba?

Pupa řekl(a)...

Ahoj,
to vypada, ze je opravdu nedopecena. Kazda trouba pece trochu jinak, takz2 je vzdy nejlepsi udelat test spejli. Pichnes spejli doprostred babovky a hotova je pouze tehdy, kdyz je spejle po vytazeni cista nebo jen s nekolika malo pevnymi drobecky.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...