V omezenych podminkach na chalupe omezene vareni. Veggie Burgers z VeganWithaVengeance. Ne, ze by nebyly dobry, ale mou oblibenou naplni do housky se asi nestanou. Na muj vkus prilis mekke a prilis rajcatove (pricemz oboje muze byt zpusobeno tim, ze jsem to trochu prehnala s rajcatovym protlakem ;o), vynechala jsem arasidove maslo a ovesnou mouku vymenila za strouhanku). Na 6-8 karbanatku:
Ingredience:
1 nakrajena stredni cibule
1 nakrajena stredni cibule
1/2 hrnku nahrubo nastrouhane mrkve
1 hrnek dobre nakrajenych hub (v mem pripade zampiony)
2 rozmackane strouzky cesneku
2 lzice olivoveho oleje
1 a 1/2 hrnku zeleninoveho bujonu nebo vody
3 lzice sojove omacky
3 lzice rajcatoveho protlaku
1 hrnek sojoveho granulatu
1/2 lzicky suseneho tymianu
1/2 lzicky suseneho oregana
1/2 lzicky sladke papriky
2 lzicky kremzske (dijonske hehe) horcice
1 lzice arasidoveho masla
1/4 hrnku ovesne mouky (treba rozemlety vlocky?)
Postup:
Ve strednim hrnci smazime v olivovem oleji asi 7 minut cibuli, mrkev, houby a cesnek. Pote pridame bujon, sojovou omacku, rajcatovy protlak, sojovy granulat, bylinky a papriku. Prikryjte a privedte k varu, pote snizte teplotu a varte dalsich 7 minut. Odkryjte a varte dalsi 3-5 minut, obcas promichejte. Nechte trochu vychladnout, pridejte horcici a arasidove maslo a dobre zamichejte. Pridejte mouku a znovu promichejte. Prikryjte a nechte nejmene pul hodiny odpocinout v lednici. Ze smesi tvarujte mensi koule, ktere potom rozplacnete do tvaru karbanatku (asi 6 cm prumer). Ve vetsi panvi s neprilnavym povrchem rozehrejte tenkou vrstvu oleje. Karbanatek smazte z kazde strany asi 5 minut dohneda a "dopevna" :)).
Podavejte s cimkoliv chcete.
Žádné komentáře:
Okomentovat