Ingredience:
2/3 hrnku nasekane horke cokolady +
1/2 hrnku nasekane horke cokolady (tak 1,5 - 2 100gr tabulky)
280gr (proste sklenicka) boruvkove marmelady (bez celych boruvek. Nejakou levnejsi jsem sehnala v Albertu)
1/4 hrnku sojoveho mleka
3/4 hrnku cukru (muzete dat o neco mene)
1/2 hrnku oleje
2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
1/2 lzicky mandloveho extraktu
1 a 1/2 hrnku polohrube mouky
1/4 hrnku kakaa na vareni (holandskeho)
1/4 lzicky prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
1 hrnek cerstvych boruvek
Postup:2/3 hrnku nasekane horke cokolady +
1/2 hrnku nasekane horke cokolady (tak 1,5 - 2 100gr tabulky)
280gr (proste sklenicka) boruvkove marmelady (bez celych boruvek. Nejakou levnejsi jsem sehnala v Albertu)
1/4 hrnku sojoveho mleka
3/4 hrnku cukru (muzete dat o neco mene)
1/2 hrnku oleje
2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
1/2 lzicky mandloveho extraktu
1 a 1/2 hrnku polohrube mouky
1/4 hrnku kakaa na vareni (holandskeho)
1/4 lzicky prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
1 hrnek cerstvych boruvek
Troubu predehrejte na 160°C a vymazte cca 22x33cm velky pekacek. 2/3 hrnku cokolady rozehrejte ve vodni lazni ci v mikrovlnce. Ve vetsi mise smichejte boruvkovou marmeladu, sojove mleko, cukr, olej a extrakty. Dobre promichejte - idealne slehacem cca 2 - 3 minuty. Do stejne misy presyjte mouku, kakao, prasek do peciva, sodu a sul a vse dukladne promichejte. Pridejte rozpustenou cokoladu, pote zbyvajici nasekanou horkou cokoladu a boruvky. Rozprostrete do formy a pecte 45 minut. Po vyndani nechte vychladnout, podavejte s boruvkami a rostlinnou slehackou ci zmrzlinou.
Žádné komentáře:
Okomentovat