12. července 2009

Vegan Stroganoff

Variace na Seitan Portobella Stroganoff z theppk.com. Původní recept se seitanem a portobello houbami zde. Pro cca 6 osob.

Ingredience:
500 gr sirokych nudli
3 a 1/2 hrnku vareneho sojoveho masa (nudlicky uvarene v zeleninovem bujonu)
2 lzice + 1 lzicka olivoveho oleje
1 hrnek tence nakrajene salotky
1 velka rozctvrcena a na platky nakrajena cibule
3 rozmackane strouzky cesneku
2 hrnky na platky nakrajenych zampionu
cca hrnek a pul na prouzky nakrajene hlivy ustricne
1 hrnek cerveneho vina
2 hrnky studene vody
2 lzice arrowrootu nebo kukuricneho ci bramboroveho skrobu
2 lzice nasekaneho cerstveho tymianu
1 lzice madarske papriky
2 lzicky soli
1/2 hrnku suseneho drozdi
2 lzicky horcice (dijonske prip. plnotucne ;)
1/2 hrnku sojoveho mleka
1 hrnek hrasku z konzervy


Postup:
Skrob rozmichejte ve 2 hrncich vody (muzete pridat trochu bujonu). V hrnci na strednim plameni rozehrejte olivovy olej, vlozte salotku a cibuli a opekejte 5 minut. Pridejte cesnek, houby a tymian a smazte dalsich cca 15 minut. Mezi tim na panvi do krupava opecte sojove maso (asi 10 minut). Do hrnce s omackou pridejte sul, vino a papriku. Zvyste teplotu aby se tekutina zredukovala (cca 10 minut). Opet snizte na stredni teplotu, pridejte vodu se skrobem, dobre zamichejte a nechte asi po dobu 5ti minut omacku zhoustnout. Dejte varit testoviny. Do omacky pridejte lahudkove drozdi a dobre rozmichejte, vlijte sojove mleko, pridejte horcici a snizte teplotu. Pridejte sojove maso a zvolna varte dalsich 10 minut. Nakonec vmichejte hrasek a celou smes ihned smichejte s nudlemi, aby se neslepily.

Žádné komentáře:

Okomentovat