Jestli mate chut na neco stavnateho a "masoveho", zkuste grilovane portobello klobouky.
Postup je velmi jednoduchy. Klobouky ocistete, vyriznete nohu a nechte min. hodinu v lednici marinovat. Na marinadu muzete pouzit cokoliv dle vasi chuti, ja mam rada smes:
Oleje
rozmackaneho cesneku
citronove stavy
trochu sojove omacky
trochu javoroveho sirupu
koreni (tymian, pepr nebo kupovane grilovaci koreni)
Oleje
rozmackaneho cesneku
citronove stavy
trochu sojove omacky
trochu javoroveho sirupu
koreni (tymian, pepr nebo kupovane grilovaci koreni)
Pote, co vyjmete z marinady nechte trochu okapat a grilujte po obou stranach cca 8 minut. (kontrolujte, jestli se nepali). Muzete take grilovat v troube (resp. pect pod grilem, spiralou) cca 20 minut v troube, predem predehrate na 200°C (pokud pecete, klobouky naopak marinadou prelijte). Podavejte napr. jako hamburgr (a nezapomente si nakoupit vse dopredu, zda se, ze je nemozne v Praze v sobotu dopoledne koupit hamburgrove housky ;)
Jéje, to je originální nápad s giga žampiónem místo burgeru. Navíc je mu opravdu podobný... :-))
OdpovědětVymazatZdraví,
Pipi
http://leblogdepipi.blog.cz/