14. listopadu 2009

Grilovane Portobello

Jestli mate chut na neco stavnateho a "masoveho", zkuste grilovane portobello klobouky.
Postup je velmi jednoduchy. Klobouky ocistete, vyriznete nohu a nechte min. hodinu v lednici marinovat. Na marinadu muzete pouzit cokoliv dle vasi chuti, ja mam rada smes:
Oleje
rozmackaneho cesneku
citronove stavy
trochu sojove omacky
trochu javoroveho sirupu
koreni (tymian, pepr nebo kupovane grilovaci koreni)

Pote, co vyjmete z marinady nechte trochu okapat a grilujte po obou stranach cca 8 minut. (kontrolujte, jestli se nepali). Muzete take grilovat v troube (resp. pect pod grilem, spiralou) cca 20 minut v troube, predem predehrate na 200°C (pokud pecete, klobouky naopak marinadou prelijte). Podavejte napr. jako hamburgr (a nezapomente si nakoupit vse dopredu, zda se, ze je nemozne v Praze v sobotu dopoledne koupit hamburgrove housky ;)

1 komentář:

  1. Jéje, to je originální nápad s giga žampiónem místo burgeru. Navíc je mu opravdu podobný... :-))

    Zdraví,
    Pipi
    http://leblogdepipi.blog.cz/

    OdpovědětVymazat