1. listopadu 2009

Pumpkin Pie Brownie

Recept na vyborny hybrid :)) cokoladovych brownies a dynoveho kolace z ppk blogu autorky nejznamnejsich veganskych kucharek I. Moskowitz. Pokud jste dynovy kolac nikdy nezkouseli, tohle je dobra prilezitost ho ochutnat. Hutne brownies se skvele doplnuji s lehcim a vyborne korenenym dynovym kremem. Na kolac budete opet potrebovat dynove pyre - viz. prispevek BestPumkpinMuffins. Opravdu neni na skodu jednu vetsi dyni takto zpracovat a zmrazit, na nekolik mesicu mate vystarano.

Ingredience:
Na brownies:
120 gr rozpustene horke cokolady
1 hrnek dynoveho pyre
3/4 hrnku cukru (jako snad u vsech americkych receptu i zde muzete malicko ubrat)
1/4 hrnku oleje
1 lzicka vanilkoveho extraktu
3/4 hrnku polohrube mouky
1/4 hrnku kakaa na vareni (danskeho)
1 lzice kukuricneho skrobu (nebo arrworootu ci tapioky - k dostani ve zdravych vyzivach)
1/4 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
Dynovy krem:
1 hrnek dynoveho pyre
2 lzice kukuricneho skrobu (ci opet tapioka/arrowroot)
1/2 hrnku rostlinneho mleka (sojove)
1/3 hrnku cukru
1 lzicka vanilkoveho extraktu
1/4 lzicky mleteho zazvoru
1/4 lzicky mlete skorice
trocha mleteho muskatoveho orisku
-//- noveho koreni
Trochu cokolady na ozdobu


Postup:
Troubu predehrejte na 180°C, formu na dort nebo ctvercovou 22x22cm formu vylozte pecicim papirem.
Brownies: Ve vetsi mise smichejte dynove pyre, cukr, olej a vanilku. Pridejte mouku, smichanou s kakaem, skrobem, pecici sodou a soli a dobre zamichejte. Pote vmichejte rozpustenou cokoladu.
Dynovy krem: Vsechny ingredience smichejte v mise a lehce proslehejte vidlickou ci metlickou.
Testo na brownies rozprostrete do formy, snazte se, aby vrstva byla, vsude stejna a jemne se zvysovala u kraju (misticka). Vlijte dynovou smes a pecte asi 30 (imho tak 35-40) minut, dokud dynova vrstva neni tuzsi (ve prostred se muze trochu trast, jako rosol:) a u kraju lehce popraskana. Nechte chladnout 20 minut na rostu pri pokojove teplote, pote dejte do lednice a nechte alespon hodinu a pul ztuhnout. Ja davam i na chvili do mrazaku, brownies pak podle me maji lepsi konzistenci (vic tuhe, min drobive). Pote nakrajejte na kousky, ozdobte nastrouhanou cokoladou a podavejte. (Zbytek uchovavejte v lednici).

2 komentáře:

  1. Vyzkoušeno a je to výborné! Přijde mi, že ten dýňový krém chutná po jablkách :)

    OdpovědětVymazat