Super mrkvove susenky (Carrot Raisin Spice Chewies) z kucharky Vegan Cookies invade your Cookie Jar (od stejnych autorek jako Vegan Cupcakes). Idealni na vylety, ale doma taky prijdou k chuti ;). Puvodni recept upozornuje na to, ze susenky do druheho dne trochu zmeknou a zvlhnou. Nemuzu potvrdit ani vyvratit, protoze zmizely hned chvili po upeceni.
Ingredience:
1/3 hrnku rostlinneho mleka (pouzila jsem sojove)
1 lzice mleteho lneneho seminka (nemela jsem, v nouzi jsem nahradila lzickou skrobu)
1/2 hrnku rostlinneho nebo arasidoveho oleje
1/3 hrnku hnedeho cukru
1 hrnek bileho cukru (jako obvykle jsem rovnou snizila na polovinu, tj. 1/2 hrnku cukru)
1/2 lzicky nastrouhane pomerancove kury
1 a 1/2 lzicky vanilkoveho extraktu (prip. cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
1 a 3/4 hrnku polohrube mouky
1 lzicka prasku do peciva
1 a 1/2 lzicky mlete skorice
1 lzicka mleteho zazvoru
1/2 lzicky mleteho muskatoveho orisku
1/3 lzicky soli
1 hrnek najemno nastrouhane dobre mrkve
1/2 hrnku suseneho kokosu
1/2 hrnku nasekanych vlasskych orechu
1 hrnek hrozinek
1/3 hrnku rostlinneho mleka (pouzila jsem sojove)
1 lzice mleteho lneneho seminka (nemela jsem, v nouzi jsem nahradila lzickou skrobu)
1/2 hrnku rostlinneho nebo arasidoveho oleje
1/3 hrnku hnedeho cukru
1 hrnek bileho cukru (jako obvykle jsem rovnou snizila na polovinu, tj. 1/2 hrnku cukru)
1/2 lzicky nastrouhane pomerancove kury
1 a 1/2 lzicky vanilkoveho extraktu (prip. cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
1 a 3/4 hrnku polohrube mouky
1 lzicka prasku do peciva
1 a 1/2 lzicky mlete skorice
1 lzicka mleteho zazvoru
1/2 lzicky mleteho muskatoveho orisku
1/3 lzicky soli
1 hrnek najemno nastrouhane dobre mrkve
1/2 hrnku suseneho kokosu
1/2 hrnku nasekanych vlasskych orechu
1 hrnek hrozinek
Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a dva plechy vylozte pecicim papirem (prip. dobre vymazte). Ve vetsi mise metlou vymichejte mleko, lnene seminko, olej, cukry, pomerancovou kuru a vanilku. Do smesi prosijte mouku s praskem do peciva, skorici, zazvorem, muskatnussem a soli. Jemne promichejte, pote pridejte mrkev, kokos, orechy a hrozinky. Testo by melo byt trochu lepkave a vlhke. Na plech kladte vrchovate lzice testa (popr. pouzijte davkovac na zmrzlinu, pokud mate) a mezi jednotlivymi hromadkami/susenkami nechte nejmene 3 cm mista. Pecte 14-16 minut dokud nejsou kraje nazlatle a susenky zvrchu pevne. Susenky nechejte 10 minut chladnout na plechu, pote prendejte na rost a nechejte uplne vychladnout.
Pin It Now!
6 komentářů:
Vdaka za skvely recept. Nemala som orechy, tak som pouzila ovsene vlocky. Vydrzali do druheho dna (sme len dvaja a nestihli sme to na jeden sup) a naozaj trochu zmakkli, ale to nevadi. Mam strasne rada tvoje recepty, lebo vidno, ze sa vyznas a potom nemam strach, ze nieco pokazim.
Dik, to potesi :). Snazim se sem davat jen ty jidla, ktera mi opravdu chutnala a u kterych jsem nemela problem s pripravou.
co znamená 1/3 mléka? 1/3 litru nebo hrnku nebo 1/3 baleni susenyho mlika?...
hrnku
Dobrý den,
na kolik sušenek je tento recept? Děkuju za odpověď.
Pavla
Pavla: bohužel nevím přesně. Asi o třetinu víc sušenek než je na fotce.
Okomentovat