3. listopadu 2011

Mushroom mushroom!

Nedavno jsem narazila na moc pekny blog My New Roots. Vyzkoušela jsem z něj hned několik receptů a všechny byly velmi dobré. Začněme tedy houbami na toustu v mé variaci. Na tři větší tousty:

Ingredience:
olivovy olej
2 salotky nakrajene na tenka kolecka
300 gr čerstvých (nebo mražených, příp. sušených a namočených) hub - např. lišky, mladé křemenáče, mladé kozáky, ryzce ...
3 stroužky česneku - 2 rozmačkané, 1 přepůlený
1/4 hrnku vlašských ořechů
pár větviček tymiánu
1 citron
3 opečené plátky dobrého (světlého) chleba (pečiva)
sůl, pepř, špetka chilli


Postup:
Houby očistěte, rozmražte, namočte... zkrátka dle jejich výchozího stavu vhodně připravte k další úpravě. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm šalotku. Přidejte houby, promíchejte je v oleji a pár minut smažte. Poté přidejte ořechy, česnek, tymián, chilli, sůl a pepř, promíchejte a nechte smažit na mírném plameni 3-4 minuty (ale kratši dobu než my, viz foto ;). Podle potřeby znovu přidejte trochu oleje a vymačkejte do pánve 1 citron. Zamíchejte a sejmětě z ohně. Opečte plátky chleba a z jedné strany je potřete česnekem. Na tousty navršte houby, posypte znovu tymiánem a dle chuti dopepřete/dosolte/přidejte citron, popř. zakapte balsamikovým octem.
Argh it's a snake!

Pin It Now!

1 komentář:

Markéta řekl(a)...

mňam! tak to bych si hnedka dala!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...