Jeden starší recept z VeganYumYum. Má to být fan variace na nějaké jídlo ze StarTreku, ale protože samozřejmě nejsem žádnej nerd, tyhle Star* cokoli jdou mimo mě (navíc všichni víme, že nejlepší americký seriál je Doktorka Quino(o)vá). Každopádně hasperat ve variaci veganyumyum je jednoduchá chutná tortila, vhodná k lehčímu obědu třeba v práci či na výletě.
hasperat na radioaktivním špenátu |
Ingredience:
Hummus (např. podle tohoto receptu nebo můžete použít kupovaný, jste-li líné kože, každopádně dobře ochucený humus je klíčový)
1 salátová okurka
1 větší mrkev
1 a 1/2 lžíce tamari
1 a 1/2 lžíce (rýžového) octa
čerstvý (baby) špenát
čerstvý mletý pepř
pokud máte rádi ostré, tak nějakou chilli omáčku/tabasco
pšeničné tortily
pokud vám to takto přijde moc jednoduché, můžete přidat rozdrobený osmahnutý marinovaný nebo uzený tempeh
pokud vám to takto přijde moc jednoduché, můžete přidat rozdrobený osmahnutý marinovaný nebo uzený tempeh
Postup:
Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat. Tortilly zahřejte na pánvi, v mikrovlnce či nad plamenem. Ze 2/3 je potřete humusem, na něj navrstvěte okurku, mrkev a špenát (tempeh). Opepřete a příp. dále dochuťte. Opatrně zabalte (pokud chcete mít závitek plochý, ještě ho na chvíli přitlačte na rozpálenou pánev). K pozdější konzumaci můžete zabalit do alobalu, ale je nutné počítat s tím, že tortily s postupem času trochu zvlhnou.
Pin It Now!
1 komentář:
Miluju tvůj blog! Nechceš mi vařit každý den :-) super, super super. krásné fotky, senzačn recepty... jdu zkoušet ... jinak tě zvu k sobě na blog zdravejist.blogspot.com nebo na gurmankalenulka.blogspot.com
Okomentovat