16. října 2009

Best Pumpkin Muffins

Vyborne podzimni dynove muffiny z VwaV. Dyne zde neni nijak vyrazna a v kombinaci s korenim a orechy chutna opravdu skvele. V Americe je k dostani dynove pyre bezne v obchodech, u nas bohuzel ne, ale neni nijak tezke si ho udelat cerstve (a da se dobre zmrazit). Dyni proste rozriznete napul, vydlabte seminka a "vlakna", dejte dirou dolu na plech s 1-2 hrnky vody a pecte hodinu a pul na 200°C. Pote mekkou duzinu vydlabejte, rozmixujte v mixeru a je to. Detailni postup i s fotkami zde na VeganYumYum.

Ingredience:
1 a 3/4 hrnku polohrube mouky
3/4 hrnku cukru (davam 1/2 bileho a zbytek hnedeho. Puvodni recept uvadi 1 a 1/4 hrnku cukru, coz je podle me dost preslazene)
1 lzice prasku do peciva
1/4 lzicky soli
1 lzicka mlete skorice
1/2 lzicky muskatoveho orisku
1/2 lzicky zazvoru (koreni)
1/4 lzicky mleteho noveho koreni
1/8 lzicky mleteho hrebicku
1 hrnek dynoveho pyre
1/2 hrnku sojoveho mleka
1/2 hrnku oleje
2 lzice melasy (vetsi sklenici za cca 50 kc koupite ve zdrave vyzive nebo treba v Marks&Spencer, mozna i v nejakych normal obchodech)
1/2 - 1 hrnek nasekanych vlasskych orechu


Postup:
Troubu predehrejte na 200°C a formu na muffiny lehce vymazte tukem. V mise smichejte mouku, cukr, prasek do peciva, sul a koreni. V jine mise dobre promichejte dyni, sojove mleko, olej a melasu. Tuto smes vlijte do suchych ingredienci, spojte a vmichejte orechy. Naplnte formu a pecte 18-20 minut (test spejli). Nechte chvili chladnout ve forme, pote prendejte na pecici rost.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...