Až vás klasická dýňová polévka omrzí, vyzkoušejte tuhle hustou podzimní polévku s černými fazolemi. Ideální na chladné večery.
Ingredience:
1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti
1 konzerva černých fazolí
olivový olej
1 malá pálivá paprička
2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde)
1 střední cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce římského kmínu
cca půl až třičtvrtě litru vody nebo zeleninového vývaru
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura)
2 lžíce agáve sirupu (není nutné)
k podávání:
opražená dýňová semínka
čerstvě mletý pepř
čerstvé oregano
opečená pita placka
Postup:
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!). Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni. Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.
Pin It Now!
5 komentářů:
Ahoj, tak tahle polévka vypadá úžasně. Taková "drsnější" verze dýňovky. Vypadá jako gulášová (nemyslím to zle) a spolu s těmi fazolemi a čili papričkou je tedy ideální na zahřátí těla na podzim.
škoda, že mě dýňová polévka nechutná :(
vypadá dobře!
Kamco, ale ona moc jako klasicka dynova polevka nechutna, spis vubec. (cili pokud ti vadi "dynova chut" tak se neboj ji vyzkouset)
Moc dobrá, snadná na přípravu a spojení s fazolemi je příjemná změna. Jenom pozor na chilli, trošku nám ujela ruka a málem nám shořeli vnitřnosti :D
Teda ta fotka to je nááádhera:) úplně by snad bylo škoda to umělecké dílo sníst:)
Okomentovat