23. srpna 2008

Sweet Chilli Lime Tofu with Quinoa

Vyborne tofu z VeganYumYum. Detailni navod s fotkami zde.
Na 2-3 porce:

Ingredience:
1 kostka tofu (cca 250 gr nebo kolik to je)
"Omacka":
3 lzice cukru
3 lzice Tamari nebo sojove omacky
1 a 3/4 lzice cerstve limetkove stavy
kura z 1/2 limetky
1/2 lzicky cervenych chilli "vlocek" (chilli flakes)
1 rozmackany strouzek cesneku
1/4 lzicky soli
4 nakrajene matove listky
Quinoa:
3/4 hrnku quinoy (k dostani ve zdrave vyzive) proplachnute ve studene vode
kura z 1/2 limetky
2 rozmackle kardamony
1/4 lzicky soli
1 a 1/3 hrnku vody

Postup:
Ingredience na quinou dejte do hrnce, privedte k varu, prikryjte a zmirnete teplotu. Varte 20 minut, pote vypnete a nechte jeste 10 minut dojit v pare pod poklickou. Mezitim si pripravte omacku: vsechny ingredience dobre promichejte v misce dokud se cukr nerozpusti. Tofu nakrajejte na mensi kousky (napr. svisle cca 10 obdelniku, kazdy rozpulit a kazdy vznikly ctverec opet rozpulit) a na strednim plameni zahrejte vetsi panev - tofu se musi smazit v jedne vrstve, takze s mensi panvi to budete muset podstoupit dvakrat. Tofu nasucho opekejte z kazde strany asi 5 minut, obraceckou ho pritisknete k panvi, aby vypustilo vodu. Po 10ti minutach sundejte z ohne, vlijte omacku a promichejte tofu tak, aby se dostala na kazdy kousek. Omacka by mela zacit bublat a karamelizovat, pokud nezacne, znovu zahrejte panev.


Na VeganYumYum doporucuje pridat jeste kapustu. Quinou muzete vymenit napr. za ryzi nebo nudle. Pozor na limetkovou kuru, trochu jsem to s ni prehnala a vysledek tak byl lehce nahorkly (coz byla ovsem jedina vada na chuti).
Pin It Now!

2 komentáře:

Bara řekl(a)...

Ahoj, nechceš si mě vzít? Nebo adoptovat? Strašně ráda bych doma někoho, kdo by mi takhle vařil... :)))

potvůrka řekl(a)...

Právě jsem si to uvařila a bylo to moc dobré.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...