20. srpna 2008

Peach Cobbler

Broskvovy (resp. castecne nektarinkovy) cobbler .. neco jako nakyp (jakkoliv strasne to zni ;) z Vegan with a Vengeance. Recept je do formy (idealne sklo/keramicke) o velikosti 23x33 cm, coz neni nejmensi, takze klidne staci udelat ho z pulky.

Ingredience:
Napln:
8 oloupanych a na tenke mesicky nakrajenych broskvi
3/4 hrnku hnedeho cukru (klidne trochu mene, zalezi jak sladke jsou broskve)
1 lzicka skorice
1 lzicka vanilkoveho extraktu
2 lzice kukuricneho skrobu
Testo:
1 hrnek polohrube mouky (cast muzete nahradit celozrnnou)
1 a 1/2 lzicky prasku do peciva
1 lzicka skorice
1/4 hrnku hnedeho cukru
1/4 hrnku oleje
2/3 hrnku ryzoveho nebo sojoveho mleka
1 lzicka vanilkoveho extraktu

Postup:
Troubu predehrejte na 220°C. Broskve nejlepe zbavite slupek tak, ze je pred loupanim asi na 45 sekund sparite ve varici vode. Ingredience na napln promichejte v pecici forme. V mise smichejte mouku, prasek do peciva, skorici a cukr, uprostred utvorte dulek, vlijte zbytek ingredienci a zamichejte. Testo po lzicich kladte na broskve, mezi jednotlivymi davkami muzete nechat mensi rozestupy (a nebo testo na broskve proste nalijte, pokud ho mate ridsi jako ja ;). Popraste trochou hnedeho cukru a pecte asi 30 minut. Podavejte teple (ale ani druhy den neni spatny).


Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...