8. května 2008

SuSenKy

Dalsi Sugar Cookies, tentokrat z ppk fora. Jsou trochu suchy, spis cajove pecivo ;) vlastne ani nevim, kdo to vsechno sni, ale jak jinak relaxovat po tezkem dnu plnem tvrde intelektualni prace nez pect? ;))

Ingredience:
2/3 hrnku tuku (muze byt i margarin)
3/4 hrnku cukru
1 lzicka vanilkove esence
nahrazka za 1 vejce (dala jsem 1 lzici sojove mouky+ 1,5 lzice vody, v receptu nedoporucuji lnene seminko)
4 lzicky mleka
2 hrnky polohrube mouky
1 a 1/2 lzicky prasku do peciva
1/4 lzicky soli

Postup:
Promichejte cukr, tuk a vanilkovy extrakt. Pridejte "vejce" a vyslehejte do kremove konzistence. Prilijte mleko. Promichejte mouku, prasek do peciva a sul a tuto smes vmichejte do tekutych ingredienci. Testo rozdelte na 2 casti, kazdou zabalte do peciciho papiru a nechte alespon hodinu v lednici. Na pomoucnene plose (idealne na pecicim papire) vyvalejte asi 3-4 mm silne testo (kazdou pulku zvlast) a vykrajejte susenky. Pecte v predehrate troube na 190°C asi 6-8 minut. Nechte vychladnout. Muzete je ozdobit smesi mouckouveho cukru a mleka (ale to do cukru pridavejte opravdu po kapkach, abyste pak nemuseli opet pridavat dalsi kvanta cukru a neskoncili s pulkilem polevy ;)
Jestli chcete, aby susenky byly mekci, vyvalejte silnejsi testo a pecte o minutu-dve mene.


Chemicke susenky!
Ano, houby a kost jsou jedina vykrajovatka co jsem zrovna mela..ano, jina barva nez fialova taky nebyla ;) Ovsem v intencich zanru chutnaji skvele.


Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...