29. března 2009

Cokoladovy Krem

Vyborny cokoladovy krem (puvodne Chocolate Mousse, coz je trochu odvazny nazev, z Vegan Cupcakes Take over the World). Trochu mi pripomina termix :). Konzistenci muzete menit dle toho, kolik pouzijete cokolady a/nebo mleka. Chutna vyborne tak jak je (na fotkach ridsi konzistence), ale pouzila jsem ho take napr. jako napln do bananoveho dortu (tuzsi konzistence) ci na zdobeni cupcakes (jeste tuzsi, aby drzel tvar).

Ingredience:
1 baleni EXTRAfirm Silken Tofu
2 lzice agave sirupu nebo jine sladidlo
1 lzicka vanilkoveho extraktu
100 - 300 gr cokolady
kakao (asi 1 lzice na dochuceni, pokud pouzivate mensi mnozstvi cokolady)
1/4 hrnku sojoveho mleka
1 zraly banan (neni nutny, ale doporucuji!)


Postup:
Tofu, mleko, agave sirup a vanilku (muzete pridat par kapek citronove stavy) rozmixujte v mixeru na hladkou kasi. Ve vodni lazni rozpustte cokoladu, odstavte z ohne, nechte 5 minut chladnout a obcas zamichejte. Pote cokoladu (a kakao a banan) pridejte do mixeru a opet vse dobre rozmixujte. Prendejte do uzaviratelne misky (airtight) a nechte chladit v lednici nejmene hodinu.
Muzete zkusit take kavovy krem (mocha mousse, v tom pripade vynechte banan) - bud k tofu pridejte 2 lzicky kvalitniho kavoveho extraktu nebo k sojovemu mleku pridejte 1 lzici instatni kavy a smes zahrejte, dokud se kava uplne nerozpusti.

Pin It Now!

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kde se da koupit to EXTRAfirm Silken Tofu? nikde jsem to nesehnal diky.

Pupa řekl(a)...

Ja ho kupuju v asijskych potravinach v Korunni, myslim, ze to jsou tyhle: Korejské a japonské potraviny (velkoobchod a maloobchod) Korunní 47/1186, Praha 2 – Vinohrady Tel/fax: 224 256 284, mobil: 603 484 802
ale jestli to mas daleko, tak tam mozna nejdriv zavolej, nemaj ho vzdy na sklade. Jinak Firm a Soft mivaj v hypernove, ale o dost drazsi - neco pod 50kc, v tech asijskejch stoji jedno baleni asi 27.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, mám dotaz... K Silken Tofu se aswi nedostanu, jelikož nejsem z Prahy. Spíš by mě zajímalo jaký mezí ním a třeba tofu od Sunfoodu rozdíl, v čem je tak specifické? Moc díky za odpověď.
David

Pupa řekl(a)...

Ahoj,

rozdil je ve zpusobu vyroby - klasicke (sunfood) tofu se vyrabi obdobnym postupem jako syr, kdezto silken tofu spis trochu jako jogurt (teda alespon tak si to predstavuju ;). Taky bych rekla, ze silken tofu je puvodem japonske, kdezto klasicke cinske (nektere anglicke nazvy by tomu odpovidaly).
Hlavni rozdil je v konzistenci - silken tofu je o dost mekci, jemnejsi a nedroli se (nehrudkuje) tak, jako klasicke tofu. Proto se dobre hodi do kremu, omacek, cheesecaku apod., super je taky jako nahrazka za vejce do peciva.
Zkus se podivat v ty hypernove ci necem takovym, v sekci mezinarodnich potravin a nebo na tenhle krem muzes zkusit do hladka rozmixovat (tak nejmin 3 minuty) sunfood tofu s trochou sojoveho mleka nebo jinou tekutinou

Anonymní řekl(a)...

tohle bylo oooopravdu mooooc dobre!!!! dik sousedka

Anonymní řekl(a)...

Moc děkuji za info o tom tofu, zkusím po tom mrknout. Každopádně teď mám v plánu zkusit si vyrobit tofu doma, v dřevěné formě, tak uvidíme, jaký bude výsledek ;o)
Moc díky za tip a přeju hodně kuchařského, a hlavně veganského, nadšení!
David

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den přeji, prvně musím poděkovat za tyto super stránky. Klobouk dolů, je to nejlepší webovka co jsem v poslední době viděla! Můžu se prosím jen zeptat ohledně toho EXTRAfirm Silken Tofu jestli se dá objednat a nechat poslat poštou nebo dá se sehnat za dobrou cenu i někde v Makru nebo někde na Moravě? Jsem z Olomoucka. Ta cena 27 Kč je opravdu skvělá. Můžu se prosím zeptat jestli nemáte i nějaký tip na obchůdek či eshop kde kupujete oříšky kešu a jiné? Určitě to už máte vše vychytané :-) Moc děkuji Míša (mail: mikaila@centrum.cz)

Pupa řekl(a)...

Ahoj,
děkuju :) jsem moc ráda, když někomj recepty pomohou a využívá je.
S dotazy bohužel moc neporadím. Zkuste se podívat, jestli nemáte někde v okolí asijské potraviny, kde by třeba měli mix zboží, které zde běžně nabízí vietnamské večerky, ale zároveň by tam měli i nějaké tradiční asijské potraviny. Jinak se dá silken tofu koupit na www.vegshop.cz, ale je za vyšší cenu.
Oříšky kupujeme od bezobalu.org, ale také bohužel nevím, jak by to bylo s poštovným....

Anonymní řekl(a)...

Moc a moc děkuji za odpověď. Určitě se podívám. Jste zlatá. krásný víkend. Míša

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...