13. září 2009

trala

Trochu s krizkem po funuse tip na jednoduchy letni zakusek. Pri nakupu listoveho testa nezapomente zkontrolovat, jestli je veganske. Ja pouzivam nejake (asi) rakouske v trojuhelnikovem obalu, predem rozvalene a srolovane na pecicim papire, obvykle bezne dostupne.

Ingredience:
listove testo
vanilkovy puding (dobry je Dr.Oetker CremeOle, ktery se vyslehava za studena) - nesmi byt prilis ridky!
sojove mleko (a cukr) na uvareni pudingu (sel by asi taky pouzit uz hotovy puding Provamel)
ovoce dle vyberu: napr. broskve, ostruziny, maliny

Postup:
Testo rozvalejte na plat, pripadne jiz pripraveny plat rozbalte a nakrajejte na obdelniky cca 13x7 cm (nebo proste jak se vam hodi). Okraje obdelniku zahnete nahoru, staci maly, cca 2mm "ram" nebo muzete pouzit vetsi obdelniky, puding davat jen doprostred a kolem nechat sirsi okraje testa - vysledkem bude vyraznejsi okraj po upeceni. Na kazdy plat dejte vrchovatou lzici pudingu (davam celkem vysokou vrstvu, behem peceni puding slehne) a pokladte broskvemi, nakrajenymi na tenke mesicky (ci jinym ovocem). Pecte podle udaju na obale testa v predehrate troube, ja pekla asi 15 minut na 180°C


Rychle, lehke a prekvapive chutne - puding v kombinaci s ovocem po upeceni chutna trochu jako tvaroh.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...