13. února 2013

Raw proteinové tyčinky

Další vlna raw tyčinek ve stylu Larabar. Kromě toho, že jsou superchutné, jsou tyto navíc i supervýživné, zasytí, dodají energii atd. atd. Doporučuji všemi deseti. Původní recept z GreenKitchenStories.
Konopný protein jsem si přivezla loni z Anglie (tenhle) a mimo to, že jsem si ho občas přidávala do jídla či smoothies, jsem moc nevěděla, co s ním. Tohle je určitě jedno z nejlepších využití. Nicméně konopný protein je naštěstí poměrně běžně k dostání i u nás (např. ten od Iswari jsem viděla v biu v Bělehradské, jiný od firmy Carun mívají v sobotu v Holešovické tržnici a google vám vyhodí spoustu dalších, které jsou k dostání v ČR), takže žádné překážky v cestě neleží. Teď už bych chtěla jen spočítat nutriční hodnoty jedné tyčinky, ale jsem líná to všechno vážit ;) tak snad až budu dělat příští várku.


Ingredience:
1 hrnek dýňových semínek
1 hrnek sušeného kokosu
1/2 hrnku konopných semínek (loupané!)
1/2 hrnku konopného proteinu
4 lžíce chia semínek
2 lžíce včelího pylu (kontroverzní téma mezi vegany, většina vynechá)
6 lžic vloček (já použila mix všech možných)
2 lžíce máku
20 pěkných masitých datlí bez pecky (výborné Medjool mají v Holešovické tržnici)
6 lžic kokosového oleje (při pokojové teplotě)
4 lžíce kakaa (doporučuji od Iswari, Lifefoods či to z DM drogerie)
1 lžička vanilkového extraktu či 1/2 lžičky mleté vanilky


Postup:
Vše až po mák (včetně) krátce rozmixujte v mixéru - stačí párkrát zapulzovat, chceme jen, aby se trochu nasekaly vločky a semínka a celé se to pěkně promíchalo. Rozmixování na prach rozhodně není žádoucí. Rozmixované suché ingredience přendejte do mísy. Opět připravte mixér a rozmixujte v něm vše ostatní, tj. datle, kokos, kakao a vanilku. Dle výkonnosti mixéru to nemusí jít úplně snadno, v tom případě přidejte trošičku vody. Každopádně nějakou chvíli to trvá tak jako tak. Rozmixované datle přendejte do mísy se suchou směsí a rukama vše pěkně promíchejte. Poté směs pořádně vtlačte do plechu o velikosti cca 28 x 18 cm (není špatné si ho trochu vymazat kokosem či, lépe, vyložit pečícím papírem), ozdobte dalším kokosem či dýňovými semínky (ty taky do hmoty zatlačte) a dejte ztuhnout do lednice nejméně na 1 hodinu, ale klidně i přes noc. Poté nakrájejte na požadovanou velikost (já z této várky získala asi 14 tyčinek).
 


Skladujte v lednici, pokud se chystáte vše zkonzumovat cca do týdne, nebo delší dobu v mrazáku v dobře uzavřeném sáčku. Jednotlivé tyčinky proložte pečícím papírem, aby k sobě nepřimrzly. Tyčinky díky datlím úplně nezmrznou, zůstávají měkké, takže je můžete konzumovat hned po vyndání z mrazáku.

Pin It Now!

10 komentářů:

Jolca řekl(a)...

Vypadaji skvele. Hned jak sezenu ingredience, tak je vyzkousim.

Cucinare con Amore řekl(a)...

To je zdravá mlska, a navíc to vypadá naprosto úúžasně:)

Broklicka řekl(a)...

Škoda, že se nic takového nedá snadno koupit. Nebo máte nějaké tipy, jestli se to dá koupit?

Pupa řekl(a)...

Prodavaji se podobne od lifefoodu ci Chimpanzee, ale obe jsou dle meho nazoru spis sacharidove...
Kazdopadne zvazuji maloprodej na fleru ci tak neco ;)

Martina řekl(a)...

Yummy...

Anonymní řekl(a)...

ide to aj zo susenich datli ? :) ...

Unknown řekl(a)...

dá se ta hmota vyrobit i bez mixéru? nemam ho. ale takovej ten sekací nástavec na šlehači by to mohl zvládnout, ne?

Pupa řekl(a)...

Eva: myslis tycovy/ponorny mixer? Nevim nevim, teoreticky ano, ale ta hmota je dost hutna, abys ho nezavarila

Unknown řekl(a)...

Dobré budou 100% zítra je zkusím vyrobit, ale mne fascinuje to dokonalé balení! Klobouk dolů :-) a díky za recept.

Unknown řekl(a)...

AHoj, nedávno jsem si koupila konopný proteinak a chtěla jsem s nim udělat něco chutnějšího, než jen to, že ho smícham s vodou ... :) Recept je super, ale na 12ks mi to nevyšlo :( spíš tak 6-8ks ... vše jsem dělala stejně.
Jak vysoké jsi je měla ? Já je mam asi tak 1,5cm vysoké...
Díky a velká pochvala za blog ;)

ps: kdyby si věděla o zajmavých nově otevřených kavárnach, restauracích atd , budu ráda za článek :) už jsme si prohlédla Plevel a Moment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...