29. března 2009

Pecene Brambory a Plnene Tofu

Premyslela jsem, jestli tenhle "recept" vubec zverejnovat*, protoze to tofu potrebuje jeste doladit, ale nakonec jsem se rozhodla, ze vas alespon upozornim na jednoduche a chutne pecene brambory (prestoze tahle fotka jim zrovna moc nelichoti), ktere si casto delam.

Nove brambory (muzete pouzit i jine, ale podepise se to na chuti) dobre operte a nakrajejte na hranolky. Ve vetsi mise je zlehka polijte olejem, osolte a pridejte oblibene koreni. Ja davam tymian, oregano, palivou cervenou papriku a pepr (nekdy take rozmackany cesnek). Rukama dobre promichejte tak, aby na kazde brambore bylo alespon nejake koreni. Hranolky rozmistete na pecicim papirem vylozeny plech, dulezite je, aby se prilis neprekryvaly a byly v jedne vrstve. Pecte na 200°C v predem vyhrate troube, po 20ti minutach hranolky na plechu trochu promichejte a pecte dalsich (cca) 10 minut. Ty na obrazku jsou ze starych, moucnejsich brambor, ktere jsem musela pect o dost dele (nebo mi mozna prestala fungovat trouba, vsechno se dnes peklo nejak spatne ;).


Tofu jsem rozkrojila na pul a do kazde pulky vykrojila a vydlabala kapsicku. Potom jsem oba kousky opekla na oleji (z kazde strany asi 6 minut) a ke konci cca na 30s pridala teriyaki omacku. Cesnek jsem upekla v troube (podrobnejsi postup zde), rozmackala se soli a bylinkami a naplnila jim tofu. Pote jsem to cele jeste asi 15 minut pekla v troube na 180°C. Celkem to slo, nicmene jak rikam, jeste by bylo treba na tom zapracovat (mozna treba tofu pred pecenim marinovat...?). Nicmene tofu se plnilo prekvapive dobre takze vzhuru do kuchyne vymyslet naplne...

* pri psani tohohle prispevku se mi nejdriv zasekl pocitac, pak spadnul internet, takze jsem musela zacinat dvakrat znova ... hmmmmm znameni ;)

Pin It Now!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Moc nám tenhle recept chutnal,brambory eňo ňuňo!!!
náplň do tofu jsem udělala zeleninovou s čerstvýma rajčatama a výborný,opravdu moc ráda vařím podle tvých receptů,grazie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...