3. července 2008

Vyborna Kremova Polevka s Pecenym Cesnekem a Fazolemi

White Bean and Roasted Garlic Soup z Vegan with a Vengeance. Cca 4 porce:

Ingredience:
2 lzice olivoveho oleje
1 stredni cibule
1 lzicka soli
trochu cerstveho cerneho pepre
1/2 lzicky fenyklovych seminek (rozdrtit)
4 hrnky zeleninoveho bujonu (nebo 2 kostky bujonu + litr vody)
3 hrnky varenych velkych bilych fazoli nebo 2x 400gr plechovky (slit a proplachnout)
3 cerstve nasekane listky salveje (vynechala jsem)
1 bobkovy list
stava z pulky citronu (dala jsem o neco mene)
2 hlavicky cesneku

Postup:
Cesnekove hlavicky oloupeme (na strouzcich muze slupka zustat, ale "obal" hlavicky by mel byt pryc) a v predehrate troube peceme na 180°C asi pul hodiny. Po vyjmuti z trouby nechame chvili vychladnout a pote cesnek rozdelime na jednotlive strouzky, ktere oloupeme.
Ve vetsim hrnci rozpalime olej a najemno nakrajenou cibulku smazime asi 5-7 minut. Pridame sul, pepr a fenyklova seminka a smazime dalsi minutu. Prilijeme zeleninovy vyvar, fazole, listky salveje a bobkovy list, privedeme k varu, pote zmirnime a na mirnem ohni varime odkryte asi 5 minut. Pote vyndame bobkovy list a pridame peceny cesnek. Polevku rozmixujeme (idealni je tycovy mixer) a dochutime citronovou stavou. Podavame ozdobene cerstvymi fenyklovymi listy (haha) a/nebo nastrouhanou mrkvi a/nebo petrzeli.


Zatisi s polevkou :)
Rozhodne nechutna nijak prehnane cesnekove, peceny cesnek ma jinou chut nez cesnek syrovy.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...