11. února 2011

Exotisches Menü nr. 2

Nedavno probehl dalsi vecer exotickeho vareni, tentokrat s pravymi indickymi recepty. V levem hornim rohu fotky muzete videt dalsi pokus o rasam polevku (jeste to neni uplne ono, ale jsme na dobre ceste), pod ni papadam, mangove catni a uznevimjake pickles. V pravem hornim rohu pak mozna trochu nevabne vyhlizejici (fotka je z druheho dne), ale o to chutnejsi, hlavni hvezdy dnesniho prispevku, pracovne nazvane okra curry a beans curry.
Uvedene mnozstvi (pokud vubec je uvedene ;o) je pouze orientacni, ridte se radsi vlastnim rozumem ;).

Ingredience:
Okra curry:
3 lzice kokosoveho oleje
1 lzice horcicnych seminek
3 lzice cerstvych kari listu
1/2 kg okry, nakrajene na male kousky
1 velka cibule, najemno nakrajena
mala nerozkrajena chilli papricka
Beans curry:
1 velka cibule, nakrajena najemno
najemno nastrouhany cerstvy kokos
kurkuma
rimsky kmin
3 strouzky cesneku
pul sklenice vody
dlouhe zelene fazolky, nakrajene na mensi kousky
3 lzice kokosoveho oleje
3 lzice cerstvych kari listu
1 nekrajena chilli papricka

Postup:
Okra curry: Ve vetsi panvi rozehrejte kokosovy olej, pridejte do nej horcicna seminka a kari listy a lehce osmahnete. Pote pridejte na kousky nakrajenou okru, cibuli, sul a chilli papricku a na strednim oleji smazte asi 10 minut.
Beans curry: Najemno nakrajenou cibuli v misce smichejte se soli, kokosem, kurkumou, rimskym kminem, rozdrcenym cesnekem a trochou vody (asi pul sklenice) a dobre promichejte/promackejte vidlickou. V panvi rozpalte kokosovy olej, pridejte horcicna seminka a kari listy a lehce osmazte. Pote pridejte kokosovou smes, fazolky a chilli papricku a na strednim oleji smazte asi 10 minut.

Pin It Now!

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vypada to uzasne! Muzu se ptat kde jste nasli okra? Ja ji zboznuju a jsem ji nasla pred asi 15ti lety u Fruits de France za hora penez.

Diky a mejte se krasne!

Pupa řekl(a)...

Ahoj, okru mivaji v pakistanskych potravinach v Lipanske nebo v asijskych potravinach na Francouzske (smerem z kopce do Ruske)... a urcite jeste nekde jinde, ja vim o tehle dvou zdrojich.
Uplne nejlevnejsi to asi taky nebude, ale urcite lepsi nez ve fruits de france :)

Anonymní řekl(a)...

okru a spoustu dalsich veci prodavaji take v restauraci haveli, dejvicka 6, praha 6 :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, tvoj blog je super a velmi rada skusam tvoje recepty... chcem sa spytat, ci by si tu mohla zavesit aj ten receptik na to catni a papadam... viem, ze ich je vela na nete, ale chcela by som nejaky overeny receptik - a pri tvojich jedlach viem, ze je zaruka kvality... Dakujem! Eva

Pupa řekl(a)...

Ahoj Evo,

dik :) s recepty te bohuzel zklamu, papadam i catni jsou koupene. Catni dovezene z Indie, papadam koupeny v Shalamar (myslim) v Lipanske. Prodavaji je balene, v takovem polosyrovem stavu. Staci je pak dat do toustovace (nebo opect na panvi?) a je to.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...