13. května 2012

Hasperat

Jeden starší recept z VeganYumYum. Má to být fan variace na nějaké jídlo ze StarTreku, ale protože samozřejmě nejsem žádnej nerd, tyhle Star* cokoli jdou mimo mě (navíc všichni víme, že nejlepší americký seriál je Doktorka Quino(o)vá). Každopádně hasperat ve variaci veganyumyum je jednoduchá chutná tortila, vhodná k lehčímu obědu třeba v práci či na výletě.

hasperat na radioaktivním špenátu
Ingredience:
Hummus (např. podle tohoto receptu nebo můžete použít kupovaný, jste-li líné kože, každopádně dobře ochucený humus je klíčový)
1 salátová okurka
1 větší mrkev
1 a 1/2 lžíce tamari
1 a 1/2 lžíce (rýžového) octa
čerstvý (baby) špenát
čerstvý mletý pepř
pokud máte rádi ostré, tak nějakou chilli omáčku/tabasco
pšeničné tortily
pokud vám to takto přijde moc jednoduché, můžete přidat rozdrobený osmahnutý marinovaný nebo uzený tempeh

Postup:
Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat. Tortilly zahřejte na pánvi, v mikrovlnce či nad plamenem. Ze 2/3 je potřete humusem, na něj navrstvěte okurku, mrkev a špenát (tempeh). Opepřete a příp. dále dochuťte. Opatrně zabalte (pokud chcete mít závitek plochý, ještě ho na chvíli přitlačte na rozpálenou pánev). K pozdější konzumaci můžete zabalit do alobalu, ale je nutné počítat s tím, že tortily s postupem času trochu zvlhnou.

Pin It Now!

1 komentář:

happy.lenulka řekl(a)...

Miluju tvůj blog! Nechceš mi vařit každý den :-) super, super super. krásné fotky, senzačn recepty... jdu zkoušet ... jinak tě zvu k sobě na blog zdravejist.blogspot.com nebo na gurmankalenulka.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...