25. února 2008

Obraceny Broskvovy Kolac

recept z Fat Free Vegan Kitchen :)
Anglicky upside down peach cake, coz je asi presnejsi, ale nenapadl me zadny vhodny ekvivalent ;). Nicmene uz vam mozna doslo, ze klasicky postup testo a na to ovoce se obrati na ovoce a na to testo.

Ingredience:
Testo:
1 a 1/2 hrnku mouky (hladka ci polohruba)
2 lzicky prasku do peciva
1/2 lzice mleteho zazvoru
1/2 hrnku prirodniho cukru
1/8 lzicky soli
1 hrnek vanilkoveho sojoveho mleka + 1 lzicka citronove stavy
1/2 lzicky vanilkove esence
1 lzicka citronove kury nebo 1/4 lzicky citronove esence

Natesto:
4 hrnky oloupanych na tenci mesicky nakrajenych broskvi (asi 3-4ks)
2 lzice prirodniho cukru
1/4 hrnku hnedeho cukru (v puvodnim receptu je natural, raw or brown sugar nicmene jedno se muze libovolne zamenit za druhe)
2 lzice vody

Postup:
Predehrejte troubu na 180°C. V oddelnych misach smichejte zvlast suche a mokre ingredience a nechte chvili stat.
V puvodnim receptu se dort pece primo v panvi, ve ktere se predtim vari cukr s broskvemi. Vzhledem k tomu, ze doma nemame panev s ohnivzdornym drzadlem, pouzila jsem klasickou dortovou formu. Steny jsem vymazala a spodek vylozila pecicim papirem.
Smichejte dohromady suche a mokre ingredience a mejte je pripravene! :)
Broskve promichejte s 2mi lzicemi cukru. Na panvi rozehrejte trochu oleje a pridejte cukr a vodu. Zahrivejte a michejte dokud se cukr uplne nerozpusti a smes nezacne bublat (pozor na spaleni). Broskve vyskladejte do dortove formy (nemusite se moc snazit, staci je nejak rovnomerne rozhazet, ale lepsi je, kdyz jsou tak 0,5 cm od kraje) a rovnomerne prelijte smesi z panve. Pokryjte testem a nechte pect asi 30-40 minut.
Trochu rozpusteneho cukru mi behem peceni vyteklo z formy, takze na spod trouby polozte pecici papir a nebo pecici papir, ktery presahuje z formy pripevnete zvnejsku k forme dratem (formu jakoby zabalte a ovinte dratem).


Dietni! (v ramci moznosti) :)

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...