31. března 2008

Jahodový Cupcakes

Mňam Mňam
První muffiny (dle receptu cupcakes) jsou z kuchařky Joy of Vegan Baking a ještě líp chutnají druhý den

Ingredience:
1 a 3/4 hrnku (220 g) polohrubé mouky
1 lžička sody
1 hrnek (200 g) cukru
1/2 c (120 ml) oleje
1 lžíce (15 ml) bílého octa
1 lžička vanilkového extraktu
225 g čerstvých nebo mražených rozmačkaných jahod
12-16 jahod na ozdobu

Postup:
Troubu předehřejte na 180°C, formu na muffiny vymažte nebo jí vyložte papírovými košíčky. Smíchejte mouku, sodu a cukr. V jiné míse dobře promíchejte olej, ocet, vanilkové aroma a jahody. Tekutou směs postupně vmíchejte do mouky, míchejte pouze dokud se směs nespojí, do not overmix ;). Košíčky plňte asi do poloviny (naplnila jsem je skoro po okraj a stejně mi trochu těsta zbylo). Pečte asi 30 minut, vyndejte z formy a nechte vychladnout na roštu. Aby to byly opravdu cupcakes, mely by se jeste ozdobit polevou, ale ac si, jak jiste vidite, na zdravou vyzivu moc nepotrpim, ty jejich frostingy typu 2 hrnky cukru + hrnek margarinu jsou zu viel i na me ;)


ten kontrast je trochu prehnanej co ;)

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...