Ingredience:
Lasagne:
250 gr čerstvých hub (např. hlíva nebo žampiony)
2 větší rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce vody
asi 1400g (sic!) vasi oblibene rajcatove omacky na testoviny (asi 3 velke sklenice)
9 platku lasagni (obvykle jedno baleni)
nakrajene cerne olivy
Napln:
250 - 300g mrazeneho spenatu - rozmrazit (cerstvy je taky ok)
500g (pevneho) tofu natural
1 lzicka soli
2 lzice lahudkoveho drozdi
1 a 1/2 lzicky oregana
1/2 lzicky cesnekoveho prasku
1 lzicka bazalky
1/2 lzicky rozmarynu
1/8 lzicky cayenskeho pepre
Postup:
Houby poduste/smazte s rozmackanym cesnekem a 2mi lzicemi vody na strednim plameni dokud nezmeknou (asi 10 min). Mezi obcasnym zamichanim nechte prikryte poklickou, kdyby se houby prichytavaly pridejte trochu vody. Sundejte z ohne a pridejte omacku na testoviny.
Tofu a rozmrazeny spenat trochu promixujte v mixeru, pak pridejte zbytek ingredienci na napln a mixujte, dokud smes neni hladka (uplne rozmixovana). Jestli nemate mixer, muzete pouzit stouchadlo na brambory.
Tofu a rozmrazeny spenat trochu promixujte v mixeru, pak pridejte zbytek ingredienci na napln a mixujte, dokud smes neni hladka (uplne rozmixovana). Jestli nemate mixer, muzete pouzit stouchadlo na brambory.
Predehrejte troubu na 190°C.
Vylijte pulku rajcatove smesi na lehce vymasteny plech (asi 20x30cm). Na ni polozte vrstvu lasagni (muzou mezi nimi byt mensi mezery) a tu pokryjte polovinou smesi z tofu. Tohle je trochu obtiznejsi, protoze smes je docela tuha, takze nejlepsi je asi vzit si kazdou desticku lasagnie do ruky, namazat ji jako chleba :) a polozit na rajcatovou smes. Postup opakujte s druhou pulkou tofu na dalsi patro, na to polozte zbytek lasagni a prelijte zbyvajici rajcatovou omackou. Plech prikryjte alobalem (tightly), a pecte 30 minut. Potom alobal odstrante a pecte dalsich 30 minut. Vyndejte z trouby, posypte cernymi olivami a pred podavanim nechte jeste alespon 15 minut vychladnout.
Vylijte pulku rajcatove smesi na lehce vymasteny plech (asi 20x30cm). Na ni polozte vrstvu lasagni (muzou mezi nimi byt mensi mezery) a tu pokryjte polovinou smesi z tofu. Tohle je trochu obtiznejsi, protoze smes je docela tuha, takze nejlepsi je asi vzit si kazdou desticku lasagnie do ruky, namazat ji jako chleba :) a polozit na rajcatovou smes. Postup opakujte s druhou pulkou tofu na dalsi patro, na to polozte zbytek lasagni a prelijte zbyvajici rajcatovou omackou. Plech prikryjte alobalem (tightly), a pecte 30 minut. Potom alobal odstrante a pecte dalsich 30 minut. Vyndejte z trouby, posypte cernymi olivami a pred podavanim nechte jeste alespon 15 minut vychladnout.
Pin It Now!
5 komentářů:
Odskusane,vyborny recept,taku bastu som uz davno nezazil :]
Perfektné, chutné, voňavé.
Tak jsem poprvé v životě dělala lasagne... Dokonalé, povedly se na výbornou! Jsou úžasné!
Super :) uz jsem je dlouho nedelala, budu muset zopakovat...
Super :) uz jsem je dlouho nedelala, budu muset zopakovat...
Okomentovat